Det var klokka 14 onsdag det historiske vedtaket ble gjort. De fem som stemte for Opdøl var styreleder Stein Kinserdal, nestleder Petter Bjørdal, Knut Ivar Egset, Svein Anders Grimstad og Torbjørg Vanvik. Trine Bruseth Sevealdsen, Charles Austnes, Harald Topphol og Kirsti Slotsvik stemte for at sjukehuset skal plasseres på Storbakken på Frei.

Styret avviste utsettelesforslaget fra de tre ansatterepresentantantene, etter det som ble en tøff start på møtet. Ansatterepresentant Harald Topphol fra Volda mente det hadde foregått alvorlige brudd på foretaksloven. Han viste blant annet til samtaler med fagdirektør Odd Veddeng om møter  27. og 28. november, der Astrid Eidsvik skal ha fått beskjed fra administrerende direktør Daniel Haga skal ha sagt at styret i helse Midt-Norge ikke kan godta annet tomtevalg enn Hjelset.

Eidsvik skal også ha fått beskjed om at hun måtte gå for Hjelset for å få på plass en sluttavtale.   De ansattes representanter reagerte svært sterkt på disse opplysningene.

Svein Anders Grimstad fra Sunndal gjorde det tidlig i debatten klart at han kom til å støtte Opdøl.

- Frei er sårbar med tunnel i den ene enden og bru i den andre. jeg vet ikke hvor mye dette har å si. Ved større ulykker til havs vil uansett St. Olavs være beredskapssjukehus.

Grimstad pekte videre på Møreaksen og mente opdøl måtte velges også av den grunn.

- Flere i moldeområdet vil kunne velge sjukehuset i Ålesund og vi går for Storbakken. Det kan igjen legge ytterligere investeringspress på Ålesund, sa Grimstad.

Ordfører Per Kristian Øyen uttalte i etterkant av møtet til rbnett.no   at alt kan fortsatt skje.

- Jeg har vanskelig for å tro at Bent Høie kan ta en avgjørelse allerede på fredag med tanke på det som kom fram i starten av møtet.