Heggem har merket seg utspillet fra næringsinteresser på Nordmøre som mener regionen er bedre tjent med å være trøndere og en lillebror til Trondheim, enn å være en halvbror til resten av Møre og Romsdal. Det var eiendomsinvestor og styreleder i Sparebank 1 Nordvest, Knut Steinar Olsen, som uttalte dette til Adresseavisen tidligere i uka. Olsen mener det vil være en unnlatelsessynd om Nordmøre ikke utreder muligheten til å gå sammen med Trøndelag i en ny storregion.

Ola T. Heggem er sjøl ordfører i en kommune som aktivt søker seg mot Trøndelag. Han sier det er et gammelt ønske i Rindal å få være en del av Trøndelag. Heggem viser til at kommunen er en del av opptaksområdet til St. Olavs Hospital, og viser til at kommunen har vært fullverdig medlem i Sør-Trøndelag idrettskrets siden 1946.

– Dette er noe vi overhodet ikke er villig til å sette i spill, sier Heggem.

Det skal nå kjøres folkemøter på kommunereformen, men Heggem tror kommunestyrets vedtak om å søke seg til Trøndelag er representativt for det rindalinger flest mener.

– Er det lurt også av det øvrige Nordmøre å bli en del av en stor trønderregion?

– Dette er ikke nye tanker. I forbindelse med regionreformen for 10–15 år siden reiste en stor delegasjon fra Nordmøre med daværende kristiansundordfører Dagfinn Ripnes og meg i spissen til Trondheim for å diskutere nettopp dette. Motkreftene fra «Moldemiljøet» var så sterke at kontakten med Trøndelag døde ut. De fryktet at Møre og Romsdal skulle sprekke.

Bakgrunnen for å se mot Trøndelag den gangen var mye lik den vi ser nå; et ønske om å knytte seg nærmere til forskningsmiljøer der. Mens»Molde-miljøet» ser på Trondheim som et problem, ser vi nordmøringer på trønderhovedstaden som en mulighet. Nå gjenstår det å se som utspillet fra næringsinteresser på Nordmøre bunner i sjukehusstriden og falmer etter hvert. I Rindal tenker vi derimot langsiktig og er klare på at vi vil tilhøre Trøndelag.

– Har du gitt opp kampen for Rindal som egen kommune?

– Nei, det har jeg ikke. Rindal kan bestå som egen kommune i Trøndelag. Det som er helt sikkert er at landet ikke kan bestå av hundre kommuner og fortsatt ha tjue fylker. Det vil være helt vanvittig. Fylkesgrensene må flyttes mange steder.

– Kan de som er for seg at Surnadal, Halsa og Rindal som en framtidig kommune, bare glemme det?

–En slik konstellasjon er ikke blant de fire alternativene kommunestyret i Rindal ønsker at det skal jobbes videre med. Surnadal og Rindal kan fortsatt være en mulighet, men da må også Surnadal bli en del av Trøndelag.