Det er første gangen brødrene Takle Ohr gir ut musikk utenfor El Cuero-paraplyen og det med en singel på norsk.

De opplyser at «I min hjæmby» er en vakker, sjarmerende og samtidig rasende rootslåt om demokrati, maktovergrep og rettferdighet - med en tekst alle kan kjenne seg igjen i.

Brødrene var nok særdeles inspirert da de skrev låten natt til fredag 20. februar. To dager etter ble den spilt inn og mixet ferdig i et loftsstudio i Kristiansund - en prosess som tok mindre enn et døgn.

- Det raser tross alt en storm i Norge, og det er ingen tid å miste. Dagens sentralisering og nedleggelse er i ferd med å knekke ryggen på mindre lokalsamfunn, sier Håvard Takle Ohr.

I tillegg til Brynjar Takle Ohr på vokal, gitar og munnspill og Håvard Takle Ohr på kor og perkusjon medvirker også Kyrre Sætran på plata på gitar og bass.

Sjukehussaka ligger brødrene tungt på hjertet, men de tror låten kan treffe også andre lokalsamfunn som sliter med samme type problemer.

Etter planen skal singelen slippes 4. mars, og inntektene går til prosjekt «Veit et sted» som holder et større arrangement i Braatthallen søndag 8. mars.