Fosskonserten i Valsøybotn har med ett unntak vært arrangert hvert år siden 2003, og mange ulike artister fra toppsjiktet i norsk musikkbransje har gjestet den spesielle konsertarenaen.

Kolbjørn Botten har i alle år vært selve fossekallen, Fosskonserten var hans idé. Med mange gode hjelpere som har stilt opp år etter år har arrangementet blitt en tradisjon.

Store artistnavn, godt publikumsoppmøte og generelt stor interesse har bidratt til at dette har blitt et av de virkelig store kulturarrangementene her på Nordmøre. Publikumsrekorden er på rundt 3500 og skriver seg fra 2006, da Vamp og Dance With a Stranger spilte under skyfri himmel med over 20 grader i sommerkvelden.

I 2013 regnet konserten bort og måtte forskyves til en senere dato, og i 2014 ble det ingen konsert i det hele tatt. Men nå går Fosskonserten i Valsøybotn altså mot en helt ny vår, så den 22. juli er det klart for ny konsert i en ny drakt.

Nytt styre

I tidligere år har Halsa historielag stått for selve konsertarrangementet, mens Valsøyfjorden idrettslag har ordnet med servering og alt det som har vært rundt konserten. Nå har historielaget og idrettslaget slått seg sammen om hele arrangementet og dannet eget styre.

Dette styret består av idrettslagsleder Lars Botten, historielagsleder Monica Berg, og Else-May Botten. Halsaordfører Ola Rognskog er med som observatør.

– Vi tok en runde i høst for å sjekke interessen, og denne viste seg å være stor. Fosskonserten betyr mye både for Halsa kommune og for bygda her, det er viktig å ha et sånt fyrtårn. Derfor kjører vi nå på igjen, forteller Lars Botten.

Arrangementet bidrar også til at selve området blir vedlikeholdt, noe som er viktig for mange flere enn de som bor her da det er mange som bruker området gjennom hele sommerhalvåret.

Kremen av Nordmøre

Årlig har arrangørene av booket dyktige norske band med godt hell. I år er det musiker, komponist, arrangør og plateprodusent Kjetil Bjerkestrand som er kapellmester og har ansvaret for musikken, som vil ha et skikkelig nordmørspreg over seg. Han fikk ansvaret for å sy sammen en spesiell konsertopplevelse bestående av musikere med utspring fra Nordmøre.

Resultatet har blitt en spennende sammensetning. For i år skal Bjerkestrand, sammen med Henning Sommerro, Øyvind «Elg» Elgenes, Frode Alnæs, Sigrid Vetleseter Bøe, Gjermund Silset, Jo Inge Nes, samt en kvartett med Alex Robinson i førersetet, vise publikum at Nordmøre kan by på musikk fra øverste hylle.

Hyllest til fossen

Artistene skal utfordre hverandres glansnumre, spille sammen, og skape den riktige, magiske stemningen som Fosskonserten er kjent for.

Det loves både urnorske toner, rock og pop fra scena denne kvelden, kort sagt noe for enhver smak. Det vanker dessuten en spesiell hyllest til selve fossen, som har betydd mye (om ikke alt) for dette unike kulturarrangementet.

Sjøl om konserten ikke starter før i halv åttetida om kvelden, åpnes serveringen på Valsøyfjorden stadion allerede klokka 16. Det fine nordmørske sommerværet er også bestilt, med tilhørende varm temperatur. Så er det bare å håpe at dette finnes på lager og at varene blir levert som bestilt.

Styret i Fosskonserten ønsker velkommen til en opplevelsesrik kveld i fossen onsdag 22. juli.