Erik Moen fra øvre Surnadal topper lista til miljøpartiet de grønne.Partiet stiller liste for første gang i Surnadal, og tar sikte på å få inn minst en.

– Vi trenger om lag 40 stemmer mer enn ved siste valg for å klare det, og det tror vi er mulig, sier Moen.

Godt hjulpet av å ha fått Rasmus Hansson inn på Stortinget for partiet, stiller partiet lister i 200 kommuner ved årets valg.

– Det er en grønn vind over Europa. Miljøpartiet er på veg opp. Folk ser vi må ta vare på miljøet før jorda blir overoppheta, sier Moen.

Moen sikter til den globale oppvarmingen mange mener ligger til grunn for det varmere og mer ustabile klima vi opplever i dag.

Toppsakene for Miljøpartiet i valgkampen i Surnadal blir å ta vare på laksen og Surna som lakseelv, samt å få lagt bedre til rette for sykkel.

Gang og sykkelbru over Surna ved Brekkøyan står høgt på lista over ting partiet skal jobbe for.

– Får vi den brua med gang og sykkelbane som knytter boligfeltet i Grytå og skolen sammen får ungene en trygg og sikker skoleveg, samt at de får mosjon, sier Moen.

Moen sitter i styret for Miljøpartiet de grønne på Nordmøre. Moen har drevet økologisk landbruk i 30 år og har sett nytten av å ta vare på miljøet. Derfor er Miljøpartiet et naturlig valg for ham.

– Vi skulle ønsket oss flere ungdommer inn i partiet. Undersøkelser viser at Miljøpartiet de grønne står sterkt blant studenter, sier Moen.