Arbeiderpartiets nyvalgte partisekretær, Kjersti Stenseng, besøker indre Nordmøre torsdag 23. april.

- Vi har mange viktige politiske saker som hun skal orienteres om, sier initiativtaker til besøket, Tove-Lise Torve.

Under besøket skal  Arbeiderpartiets ordførerkandidater i Tingvoll, Surnadal og Sunndal presentere et felles prosjekt som de vil realisere dersom de kommer i posisjon etter høstens kommunevalg.

Torve sier dette om programmet:

- RV 70 er en viktig veistrekning som binder Kristiansund og indre Nordmøre sammen. RV 70 er også Nordmøres "eksportvei" opp til E6 og videre til Sør-Norge. Strekningen mellom Tingvoll og Meisingset har som kjent svært dårlig standard og framstår i dag som en flaskehals for all transport som går mellom Tingvoll og Sunndal. Mange velger bort denne strekning på grunn av den dårlige veistandarden. Dette hemmer vekst og utvikling på Nordmøre.

Det er avgjørende at sentrale partifeller kjenner utfordringene på strekningen Tingvoll - Meisingset blant annet med tanke på Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett  framover (statsbudsjett dersom partiet kommer i posisjon igjen i 2017).

Det er i statsbudsjettet midler til riksveier blir bevilget. Partisekretæren er sentral i alt budsjettarbeid. Regjeringen er også i gang med å forberede rulleringen av NTP. Vår stortingsgruppe vil i samarbeid med partikontoret sentralt og fylkespartikontorene gjøre partiets arbeid med rulleringen. Derfor er det viktig at partisekretæren tidlig får kunnskap om denne veistrekningen.

Todalsfjordprosjektet er også viktig for vekst og utvikling på Indre Nordmøre. Selv om dette er et fergeavløsningsprosjekt som prioriteres og finansieres av fylkeskommunen, er det viktig at partisekretæren har kunnskap om prosjektet. Det er som kjent Stortinget som bevilger rammeoverføringer til fylkeskommunene.

Det er viktig at Todalsfjordprosjektet settes på den politiske dagsorden. Det mest avgjørende for å få realisert fergefri Todalsfjord er at prosjektet beholder sin prioritet i fylkestinget og at det skaffes tilveie midler i fylkesbudsjettene. Vi vet at det er krefter i fylkestinget som ønsker å få prioritert andre prosjekt før Todalsfjordprosjektet. Derfor må trykket på prosjektet forsterkes.

Årsakene til at vi har valgt landbruk som vårt andre tema er mange. Først og fremst fordi landbruket er viktig for de tre aktuelle kommunene. Men også fordi regjeringen fører en politikk som slår uheldig ut for landbruket i vårt område. Jordbruksoppgjøret nærmer seg og vi er spente på hva som blir resultatet i år. Det er viktig for oss å signalisere til partiledelsen hvor viktig landbruket er for vår region og vårt fylke. Vi vil slik forsøke å påvirke Arbeiderpartiets landbrukspolitikk. Møre og Romsdal Bondelag vil i tillegg presentere Rauma-prosjektet.