Skadedyr innendørs og farlige balkonger bekymrer Nesset-politiker Aina Remmen. Det kommer fram i lydfilen fra kommunestyremøtet i Nesset torsdag. Remmen sa seg bekymret over noe manglende vedlikehold på enkelte bygg i Nesset. Hun fortalte at flere pårørende av brukere på NOS sa seg tildels sjokkerte over tilstanden på balkongene på NOS 17. mai. Da var det nemlig folkefest utenfor omsorgssenteret og beboere med pårørende forflyttet seg ut på balkongene for å få med seg underholdningen. Pårørende mente det var et flott tiltak, men reagerte på balkongene, i følge Remmen.

– Man måtte passe på at barn ikke klatret på rekkverk eller at voksne lente seg mot det for da kunne rekkverkene ramle ned, sa Remmen. Hun sier de også reagerte på annet dårlig vedlikehold på NOS ovenfor henne, blant annet krypdyr og maur på rommene på korttids- og demensavdeling. Remmen viser til at de to avdelingene skal totalrenoveres om noen år, men at man ikke kan vente på dette, da forfallet blir en belastning for beboere. Hun mener kommunen må kunne gi et godt botilbud og at en må gjøre noe med vedlikeholdet. Hun tok også opp vedlikeholdet på Holtan, og at det også er leiligheter der som har maur og småkryp. Noen brukere hadde fortalt henne om maur i sengene der.

– Utelys mangler også. Både de grønne og hvite husene er noen år gamle, beboere har fortalt at det ikke er gjort noe. Leilighetene er planlagt for eldre og uføre i framtida og jeg vil vite hva som er planlagt på husene, sa Remmen.

Skadedyrkontroll på NOS

Rådmann Liv Husby svarte at kommunen gjerne skulle sett at de hadde mulighet for et mer systematisk vedlikehold.

– Angående verandaen på NOS tok jeg kontakt med vaktmester. Hvis det er tvilstilfeller om faren ved å oppholde seg på verandaer skal de stenges, men i utgangspunktet har de reglemessig oppsyn. Krypdyr er vi godt kjent med, og vi har hatt skadedyrkontroll to ganger i vinter på NOS. Maur er en ting, men sølvkre har også kommet, og det er ikke kjekt. Neste skadedyrkontroll blir i slutten av mai måned. Det er satt ut feller som skal fange maur, men det som er fortalt meg er at det er et langt lerret å bleke å få dette helt vekk, men det er under oppsyn. Kjedelig er det, og ikke noe vi ønsker skal være der, sa hun. Hun medgikk at demens- og korttidsavdeling er slitt etter mange års bruk.

– Vi har ikke noe til dette på budsjettet for i år. Vi satser på at alt skal være i funksjon. Vinduer skal gå opp og dører skal gå igjen, men det er ikke snakk om å sette i gang noe vedlikehold for å shine opp i forhold til slitasje. Hvis det er ønske om mer vedlikehold må det legges inn i langtidsbudsjettet. Vi har vedtak på at en skal bygge om gamlefløya, det kan gå et par år før vi er i den situasjonen, så rådmannen.

Om Holtan fortsatte hun:

– Alle utleieboligene våre tar vi en renovering av når noen flytter ut og inn. Det gjøres ikke noe flatevedlikehold når folk bor der. Renovering av noen kjøkken i de hvite boligene er lagt inn i budsjettet på Holtan. Når det gjelder utelys skal teknisk sjekke det.

Remmen syntes det var greie svar fra rådmannen.

– På NOS var det mest balkong og krypdyr som bekymret meg. Når det gjelder de grønne og hvite husene på Holtan blir det utført litt overflatepussing når man skifter beboere, men folk bor der noen år og det er ikke alt som holder seg bra. Når det gjelder utelyset ble det gjort noe, men så var det borte igjen, så det er det nok noe mer enn bare å skifte lyspære.