Det er klart for den sjuende Optimistkonferansen i Rindal. Styret har valgt Otto Ulseth som konferansier i år som i fjor. Han er tidligere journalist i Adresseavisen, og har også vært innleder på Optimistkonferansen. Det skjedde etter at han og Egil "Drillo" Olsen kom tilbake fra engasjement som trenere for Iraks landslag i fotball.

I tillegg møter vi både lokale innledere og foredragsholdere med mer typiske motivasjonsforedrag.

Daglig leder i El-Watch, Kjetil Halle, vil fortelle litt om status for bedriften og ikke minst om den videre utviklingen og hvilke mål de setter seg for hva de ønsker El-Watch skal bli.

I år har konferansen nemlig et lite tilleggstema til det faste temaet med motivasjon og stå-på-vilje. Det går på forholdet bygd/by, på kommunestruktur og lokal identitet og om det er mulig å lykkes på landsbygda.

Astrid Meland er født og oppvokst i Rindal, kjent som journalist i Dagbladet og de siste åra som kommentator i VG. Hun er i "tilbakeflyttemodus" - om ikke til Rindal så i alle fall til Surnadal. Hun vil se nærmere på dette tilleggstemaet og fabulere litt rundt det.

Marianne Meløy er skuespiller ved Trøndelag Teater - opprinnelig nordlending, og har hatt noen kåserier "nordaførr" i forbilndelse med kommunereformdebatten. Her på Nordmøre kjenner vi henne også igjen som konferansier på Kleivakvelden i Vårsøghelga for noen år siden. Ifølge styret for Optimistkonferansen, her hun visst nok godt kjennskap til Rindal, og slenger rundt seg med revysitat. Hun har nemlig sittet i juryen på Høylandet, må vite.

Vegard Heggem - Rennbygg som eier og driver Aunan Lodge med opplevelser og villmarksturisme - også godt kjent som tidligere fotballproff.

Til slutt møter vi Ståle Økland - trendekspert, forfatter og foredragsholder. Han innleder under tittelen - Tenk som en rockestjerne! - fremtidens ledelse.

Vi får ellers underholdningsinnslag samt utdeling av Rindal Sparebanks motivasjonspris.

- Vi synes vi har fått på plass et program med gode innledere også i år. Særlig tatt i betraktning ei litt krevende årstid der mange begynner å komme i feriemodus, mener styret i Optimistkonferansen.