Leder Georg Solem i Surna Elveeigarlag er ikke så bekymret for situasjonen i Surna. Han tror fisket vil ta seg opp nå i juli akkuart som det gjorde det i fjor.

- Skal huske det er under halvparten av fiskerne i elva i juni i år i forhold til tidligere år, sier Solem.

Solem synes det er bra Miljødirektoratet følger utviklinga i Surna, og at direktoratet i dialog med elveeierne tar hensyn til lavt fisketrykk, lite og kaldt vatn i elva og dårlig vær når direktoratet gjør sine vurderinger.

- Fisket går i tiårssykluser. 2005 var et bunnår, det kan også 2015 bli. Skal bli spennende å se, sier Solem.

Han tror likevel ikke fisket blir så dårlig at det vil bli nødvendig med kortere sesong og ytterligere innskjærping av fiskekvotene. I tillegg tror Solem at de gode prøvefangstene ved Agdenes som viser bra innsig til Trøndelag, gir en god pekepinn også for Nordmøre.

- Kvotebestemmelsene vi har i år er strengere enn før, spesielt i juni, da det bare kunne tas en fisk over tre kilo per fisker. Det kan være en grunn til at fiskere venter med å begynne fisket sitt til juli. Fra i dag kan tas tre over tre kilo innenfor totalkvoten på seks, sier Solem.

Fangststatistikken for Surna viser så langt at størsteparten av laksen tatt er mellom tre og sju kilo. All holaks skal settes ut fra 1. juli.