Det var Rindal Folkebibliotek som hadde hatt en skikkelig oppryddingsaksjon før torgdagen i Rindal.

Kasse på kasse med brukte bøker sto rundt bordene ute på Rindalstorget blant de mange andre bodene. Tusenvis av bøker til salgs for en svært rimelig penge.

Her var noe for alle, alt fra barnebøker til romaner, faktabøker og alle tenkelige kategorier.

– Vi bytter ut bøker på biblioteket av og til. Det er stadig nye bøker som skal inn, så nå selger vi de bøkene som har stått lenge i hyllene, bøker som har vært mye utlånt tidligere, - men som kanskje ikke er så populære lenger, forteller Marit Rye Bjørnås, som innimellom er stand-in for bibliotekaren på torget denne dagen.

Og hun forteller at det har vært veldig bra salg denne dagen, så det er tydelig at ikke e-bøkene har tatt fullstendig over for de gode, gamle papirbøkene enda.

– Jeg tror e-bøker og papirbøker vil gå hånd i hånd lenge framover enda. Men e-bøker er et bra supplement til papirboka, smiler Marit.

Bibliotekar Bodil Arnestad dukker også opp igjen mens vi står og prater. Hun forteller at de ikke har hatt en slik ryddeaksjon ved biblioteket på åtte år, men at det var på høg tid.

– Det blir mye bedre i lokalene nå, litt mer luft og bedre plass i hyllene, fastslår hun.

Også Arnestad liker best papirbøker, forteller hun, men at hun ser fordelene ved e-bøker også, for eksempel ved sydenreiser og liknende.

Mang en bok fant i alle fall vegen til nye lesehester denne flotte sommerdagen i Rindal.

Se video fra torgdagen her.