Statens vegvesen sendte for vel en ukes tid siden ut ei pressemelding der de fortalte at det skal utbedres tre bruer på riksveg 70 i Sunndal. Lihjellbrua er først ut. Brua var stengt fra klokka 18 tirsdag kveld fram til klokka 6 onsdag morgen. Det var meningen at brua skulle stenges klokka 18 også onsdag kveld. Vegmeldingssentralen opplyser til Driva onsdag kveld at stengingen er utsatt til klokka 20.30 da entreprenøren venter på nødvendige deler til brureparasjonen. Det fører til at brua først åpnes igjen klokka 9 torsdag morgen, og ikke klokka 6 som først opplyst.

- Det blir med de to stengingene på denne brua. Trafikken skal fra torsdag lysreguleres i tre uker framover mens arbeidet pågår.

- Blir det løsningen også når de to øvrige bruene skal utbedres?

- Det kan jeg ikke svare deg på her og nå, sier vakthavende ved Vegmeldingsentralen.

Mange trafikanter har ikke fått med seg at riksveg 70 skulle stenges, og flere frustrete bilister måtte snu og fikk en flere timer lang omveg tirsdag kveld. Det er ikke lokal omkjøring. Trafikk som skal nordover anbefales å kjøre E39 og ferjesambandet Halsa-Kanestrøm. Trafikken sørover anbefales å kjøre E39 gjennom Møre og Romsdal og trafikken mot Østlandet anbefales å kjøre E136.Gående, syklende og reisende med kollektivtrafikk vil kunne passere bruene mens arbeidet pågår.

Flere har klaget på den dårlige skiltingen. Entreprenøren har satt opp sjøllagede plakater for å fortelle at riksveg 70 er stengt.

Se sak på opp.no