Det var natt til torsdag strømmen gikk i Sunndal.

- Klokka halv tre begynte vi å få trøbbel, forteller Geir Sæther, leder på driftsavdelingen i Sunndal Energi.

- Hva er årsaken?

- Vi har funnet feilen på en høgspentkabel i Øksendal. Det oppstod trøbbel med strømnettet på Sunndalsøra. Hovedtransformatoren var det også feil med.

- Hvem er uten strøm nå i halv ett-tiden?

- Beboerne fra Sjølsetøya i Øksendal til Brandstad er uten strøm. Vi har også en nettstasjon på Bruflata som er uten strøm og beboerne der er også berørt.

Sæther sier Sunndal Energi nå er ute på befaring i Litjdalen.

- Hvordan løses situasjonen i Øksendal?

- Det blir kjørt ut aggregat til øvre Øksendal, gårdbrukere får hjelp av dette. Vi får til en provisorisk forsyning. Feilen er alvorlig og det vil ta tid å ordne det. Vi håper å få opp strømnettet i løpet av torsdag ettermiddag og kveld.

- Vi jobber nå på spreng og har kalt ut alt tilgjengelig mannskap. Folk på ferie er også tilkalt. Dette var en dårlig tid å få en slik feil på, sier Sæther til Driva. Sunndal Energi har ikke hatt tid til en nærmere analyse på hvorfor feilen oppstod.

- Men feilen er i hvert funnet i høgspentkabelen i Øksendal, og det kan være andre feil som har kommet samtidig.

Mange har nå fått tilbake strømmen, men noen har vært uten tilgang til internett.

Gunnar Furu, leder på Sucom, opplyser at hovednettet deres har vært oppe hele tiden.

- Vi har ikke opplevd generelt internettrøbbel i forhold til dem som er knyttet til Sucom. Det er mange ulike leverandører og folk kan ha fått trøbbel med internett som ettervirkninger av strømbruddet. I verste fall kan utstyr havarere ved strømbrudd. Enkeltkunder hos oss kan ha opplevd trøbbel, men da anbefaler vi å ta kontakt med oss.