Stig Rune Andreassen (FrP) har levert en interpellasjon til Sunndal kommunestyre 2.9.2015 som omhandler nye sykehjemsplasser i Sunndal.

- Sunndal Fremskrittsparti har vært i kontakt med pleie- og omsorgssjefen i Sunndal kommune for å vite hva behovet for sykehjemsplass er pr i dag og vil bli i fremtiden. Der fikk vi vite at når det gjelder fast sykehjemsplass, så opererer man ikke med kø. Alle som søker om plass i institusjon blir vurdert uavhengig om det er ledig plass. De som innfrir krav om fast plass får søknaden sin innvilget. Korttidsavdelingen brukes som buffer i forhold til langtidsplass. Det varierer hvor mange senger ved korttidsavdelingen som benyttes som buffer i forhold til langtidsplass, men snittet er på ca 10 personer. I perioder vil det være mindre og andre perioder kan det være flere, og at det er vanskelig å si noe om hvordan behovet vil bli fremover, skriver Andreassen i meldingen til pressen og i interpellasjonen til kommunestyret.

- Har nok omsorgsboliger

Han fortsetter:

- Det snakkes mye om eldrebølgen. «-En bølge er noe som går over av seg selv». Det vi står overfor er en permanent aldring av vår befolkning med de kravene til helsetjenester og pleie som dette medfører. Det er nå vurderinger om å gjeninnføre ventelisterapporteringen. Våre helseplanleggere og lokalpolitikere må få lov til å ha oversikt over de utfordringene og for å ha mulighet til å kunne planlegge, dimensjonere, forvalte, og ikke minst budsjettere utvidelser. Sunndal Fremskrittsparti vil i første omgang ha ei utredning om det fremtidige behovet for nye sykehjemsplasser i Sunndal. Etter vår mening har vi nå nok omsorgsboliger i Sunndal kommune, det er sykehjemsplasser vi kommer til å mangle.

Andreassen kommer med forslag til vedtak i kommunestyret om at Sunndal kommunestyre ber administrasjonen snarest lage ei utredning for å klargjøre behovet for nye sykehjemsplasser.