Både godværet og Sunndal-smilene var tilbake på Ekebergsletta i går. SIL`s tenåringsjenter presterte på samme nivå som i gruppespillet og i starten av sluttspillet da det ble 5-0-seier over Dahle i bronsefinalen.

-Det er kjekt at vi får med oss både pokal og medaljer. Vi er veldig tilfredse med det. Men vi skulle svært gjerne ha spilt en ny kamp mot Molde. Det var synd at vi ikke var i slag og presterte langt under pari i det oppgjøret, sa blide sunndalinger etter at de hadde feid Dahle av banen. Kristiansund-laget som har vært en stor overraskelse og øynet muligheten for medalje da de nådde semifinalen. Selv om det var Sunndal som måtte finn seg i å bære favorittstempelet i et oppgjør hvor Dahle kom bakfra allerede fra start av.

Oda var pigg

Oda Johnsen skal ha sin del av æren for det. Hun var pigg og skapte mye bryderi for Dahle-spillerne som begynte å merke det tette kampprogrammet og kjøret. Oda avgjorde nesten kampen på egen hånd i første omgang. Hun scoret re ganger og ekte hat-trick før Hanne Sæterøy fant veien til nettmaskene. Dahle scoret også et selvmål da bronsemedaljen ble sikret med god margin. Det så sunndalingene som fortsatt var igjen i hovedstaden til å sete stor pris på. Sunndal har også i år vært svært så synlige i gigantturneringen.

En av de store

De sendte ti lag sørover og opplevde at flere av dem gikk videre til A-sluttspillet. SIL som har flere seire, sølv og bronsemedaljer de ti siste årene, er i ferd med å bli en av de virkelig store på jentesiden i Norway Cup-sammenheng. Jørun Svensli fra Eidsvåg har bidratt til det. Den profilerte treneren som nå har ansvaret for Molde Fotballklubbs breddesatsing.

Svensli opplevde at MFK sikret seg et etterlengtet gull da de slo den canadiske motstanderen på straffesparkkonkurranse. Dermed ble gull, sølv og fjerdeplass i J 19-klassen på fotballfylket Møre og Romsdal. Sunndal-jentene hadde ikke tatt stilling til hvordan de skulle feire bronsemedaljen. De antydet at det ikke kom til å bli noen store utskeielser etter en lang og hard Norway Cup-uke som ble kronet med en god kamp og ikke minst heder og ære.