– Sunndalspotet ønsker ikke bare å være i toppen blant potetprodusentene i Norge – men også i hele Skandinavia, sier potetgründer Ivar Grødal.  Og selskapet kan vise til en solid produksjonsvekst – fra en årsomsetning på 6–7 millioner kroner i 2006 til 35–37 millioner i år, noe en ligger godt an til å klare i dag. Målet for Sunndalspotet er ikke først og fremst å gi størst mulig overskudd til eierne, men å sikre god og trygg avsetning fra et topp moderne anlegg, samtidig som man får inn midler til nyinvesteringer. Grødal selv har ikke lenger noen formell funksjon i lagets styrende organer, men er fortsatt en av de største leverandørene og legger ikke skjul på at han brenner fortsatt for saken som aldri før.

Han sier veldig fornøyd med det arbeidet både styret, ledet av Svein Kåre Saksen, og daglig leder Ivar Bakken utfører. Samtidig er han glad for at man har klart å forsterke styret med ressurspersoner i tillegg til representantene for produsentene.

– Å samle streke og gode ressurser i ei gruppe har i kjøle tru på, sier Grødal, som sammen med Bakken ledet de frammøtte gjennom anlegget under årets åpne dag onsdag ettermiddag.

Dagens styre i Sunndalspotet består av Svein Åge Saksen, styreleder, Per Grødal, Bjørn Ove Ansnes, Kjell Inge Brendehaug og Karstein Settemsdal.

Driva har mer fra denne begivenheten i fredagens papirutgave.