Moskusen som ble observert i Sunndal i går er gitt fellingstillatelse på. Det bekrefter Erik Mæhle, representant for viltnemnda i Sunndal. Han har fått i oppgave å rykke ut med våpen hvis det blir flere observasjoner av moskusen.

- Det er gitt fellingstilltalese på den fra SNO i Oppdal. Dette ble gitt ut på ettermiddagen i går, men etter dette har ikke moskusen vært observert, sier han til Driva.

Flere observasjoner lørdag

- Var det flere som så moskusen i går?

- Ja, det var flere som så den i Grødalen. Blant annet var det en person som kom brått på den med bil og holdt på å kjøre på den. Dette var på vegen ikke så langt fra turisthytta i Grødalen, sier han.

Mæhle bekrefter det som Driva skrev i går, med henvisning til midtnorsknatur.no, om at moskusen er farlig å komme for nær. Han mener det ikke finnes noe alternativ til å avlive den, om den er på avveie og blir for nærgående folk.

- Hvis man kommer for nære moskusen og den føler seg truet er den farlig. Blir den sett flere ganger må en ut og se om en finner den, sier Mæhle og mener det blir vanskelig, på spørsmål fra Driva, å lede den vekk fra området.

Så truende ut

Operatør Tor Evensen på operasjonssentralen Nordmøre og Romsdal politidistrikt bekrefter til Driva at det kom inn melding om observasjon av moskusen på lørdag:

- Det var en mann som hadde møtt på den der den stod i ei grøft ved vegkanten. Mannen stoppet opp og så på den og da hadde moskusen sett truende ut, sier Evensen.

Operatøren opplyser og bekrefter at viltnemnda ble varslet, at de skulle ta kontakt med moskusforvalter i Oppdal og at det da skulle avklares lørdag hvorvidt moskusen skulle skytes, noe som i følge Mæhle ble avklart på ettermiddagen.

- Fellingstillatelse utferdiges så av fylkesmannen, hvis moskusen er truende, sier Evensen.

Han har ikke fått meldinger om observasjoner av moskusen i Sunndal i dag søndag.

- Jeg tar det som et godt tegn at det ikke har kommet inn noen meldinger om moskusen i dag. En får da håpe den kom seg unna og berget livet, sier operatøren.

Har du bilder av moskusen i Sunndal? Send til redaksjonen i Driva!