Øyvind Kårvand i Sunndal kan fortelle til Driva om et spennende møte med moskusen som har kommet på avveie i Sunndal. Dette skjedde lørdag morgen ti på ni, da han var på tur sammen med sin sønn Gabriel Toven Kårvand, for å handle på butikken. Observasjonen skjedde på nedre Hafsåshjellen, rundt 100 meter fra hytta til en venn.

- Jeg og min sønn Gabriel møtte på moskusen på veien, cirka 200 meter fra "bomstasjonen" i retning Vangshaugen. Den skvatt til da jeg kom kjørende og løp fort opp i krattskogen, hvor den snudde seg og iakttok meg, forteller Kårvand.

- Pustet veldig med nesa

Han tok så bilde inne fra bilen.

- Jeg gikk så ut foran bilen for å ta et bedre bilde, men da følte jeg at den begynte å bli agressiv. Den blåste fælt med nesen, så jeg satte meg inn i bilen og kjørte videre. Fant ut at det var det beste når den oppførte seg slik.

- Hvor langt unna moskusen var du da?

- Jeg var rundt 10-15 meter unna moskusen på det nærmeste. Den pustet veldig med nesa, og det er nok et signal om at den er utilpass.

- En flott ung okse

- Hvordan så den ut?

- Det var en flott ung okse, virket det som, sier Kårvand. Han synes det er greit at det er gitt fellingstillatelse på moskusen:

- Det synes jeg, for dette er nok et dyr som er utstøtt fra gruppa si og som bare driver rundt og kan være farlig.

- Er folk i hytteområdet redde for å møte på den?

- Folk jeg har snakket med, er nok litt engstelige ja. Jeg så også på Facebook at folk var litt utrygge i forhold til det å gå Sunndalsmarsjen, som ble arrangert i dag.

Les også om observasjoner av moskusen her, på Driva, samt i denne saken. Sistnevnte er om fellingstillatelse som er gitt.