Erik Moen i Mo Sokneråd og Else Andresen fra Folkeakademiet sier at salmene under gudstjenesten vil bli sunget på flere språk.

– Salmene vi skal synge er kjente salmer som de aller fleste kan, blant annet "Gimme that old time religion", "Amazing Grace" og "He's got the whole world in his hands". På mange av salmene vil et vers bli sunget på norsk, et annet vers på engelsk og et annet på tysk. Inngangsbønna vil bli lest på disse språkene i tillegg til russisk og indonesisk. I tillegg har vi fått inn et meget moderne lydanlegg i kirka, så det kommer til å bli lyder som sjelden før har vært hørt i en kirke, forteller de to.

Grunnen til at de arrangerer en flerkulturell messe er at de vil integrere de som kommer flyttende hit til Surnadal fra andre land.

– Det er mange som flytter hit som snakker andre språk, så derfor føler vi at ved å arrangere en flerkulturell messe så blir de lettere integrert i samfunnet her i Surnadal. Vi ønsker å gjøre dem til medborgere. Det er mange som har problemer med å lære seg språket vårt, og det kan bli lettere for dem å lære det hvis de er sammen med surnadalinger.

Etter gudstjenester fortsetter arrangementet på Mo Skule. Der vil det bli servert mat og det vil bli diverse musikalske innslag.

– Vi har oppfordret alle som kommer fra andre land til å ta med seg mat fra deres kultur, slik at vi får et flerkulturelt matbord. Dette er en sjanse til å vise fram litt av sin kultur.

---- Seinere blir det konsert med Allpa Yuraq, som har tatt turen helt fra Peru for å spille latinamerikanske rytmer for de oppmøtte på Mo Skule. Deretter blir det en oppvisning i Taek-won do av Emily Stangvik, før Råg Ranes skal holde tale om FN og FN-dagen. Else Andresen kommer deretter til å fortelle kort om Folkeakademiet før maten serveres og det blir pianospill ved Silvio Krauss og allsang.

Erik og Else sier at det er et veldig allsidig arrangement.

– Vi tror ikke det har vært arrangert noe slik før, og med så mange kulturer på ett brett så blir det et allsidig program. Alle er inviterte, både folk herfra og folk fra andre kulturer.

De forteller at samarbeidet mellom Mo Sokneråd og Folkeakademiet har fungert veldig bra.

– Her i kommunen får vi til så mye mer hvis vi samarbeider med hverandre, og det er dette arrangementet et godt eksempel på. Vi i folkeakademiet har markert FN-dagen før og det har blitt en tradisjon hos oss, men denne feiringen er helt annerledes fra de forrige.

Erik Moen og Else Andresen håper at så mange som mulig møter opp.