NJFF Møre og Romsdal tilbyr nå jervejakt for den som ønsker å prøve denne jaktformen. Sammen med noen grunneiere på Ålvundeid i Sunndal kommune har vi lagt til rette for åtejakt på jerv.

Jerven er ved flere anledninger observert i området. Fylkesmannen erstatter160 beitedyr som tatt av jerv i området i fjor.

– Vi oppfordrer samtidig til at jegerne skyter rev om sjansen byr seg, sier NJFF i en annonse på Faceboook.

Bakgrunnen er et ønske om å ta ut jerv som gjør stor skade på bufe samt gi jegere et tilbud om jakt. Selve jakten foregår fra egen jaktbu 60 meter fra åteplassen. Denne er utstyrt med skyteluker og sovebrisk.

Åten har blitt foret jevnlig gjennom sommeren og høsten. Den har jevnlig besøk av ulike viltarter. Jerven har ved flere anledninger blitt observert i området.

I første omgang tilbys denne jakten gratis for jeger. Tilbudet er finansiert gjennom midler gitt av Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

For å delta i lisensjakt på jerv må jeger ha avlagt skyteprøve for storvilt, betalt jegeravgiftskort og løst lisens i Jegerregisteret . Grunneiers tillatelse gis ved påmelding.

Det er montert varsler og viltkamera på åteplassen.

– Vi vil oppdatere informasjon om jervebevegelse mm på denne nettsiden underveis, sier NJFF.