Plekterfesten er ikke noe nytt fenomen for The Ghost Gang. De deltok nemlig i Surnadal for to år siden også, men stiller sterkt på Sunndalsøra 21. september.

Oppdalingene var kjent langt ut over heimkommunens grenser og hadde nok ekstra mye spilling i bygdene Trollheimen rundt. De var også populære på Sunndalsøra, og det kommer helt sikkert folk på Plekterfesten som husker The Ghost Gang fra festene på 60-tallet.

Knut Vindal (gitar) og Gudbrand Gulaker (trommer) utviklet en felles interesse for popmusikk under oppveksten, og startet bandet tidlig på 60-tallet.

Etter hvert fikk de med seg Bjørn Erik Tollin (bass) og Bjørn Roar Angvik (gitar) og året etter Kjell Aarset (orgel). Da var vi kommet til 1966, og The Ghost Gang deltok i en popkonkurranse under Sunndalsdagene på Sunndalsøra.

Der gikk de helt til topps etter å ha framført to låter; Beatles-låten I›ve Just Seen A Face og en skikkelig rocka versjon av «Det står ein friar uti gare». Rockeversjonen av den kjente folkemelodien gikk rett heim hos både publikum og jury og The Ghost Gang ble kåret til vinnere.

Så får vi leve i spenning om vi får høre «Ein friar uti gare» fra scena under Plekterfesten.