Gaupejakta starter lørdag 1. februar, men i et nytt vedtak av 30. januar 2014, endrer Klima og miljødepartementet delvis rovviltnemnda i region 6 sitt vedtak om kvotejakt på gaupe i 2014. Dette på bakgrunn av klager fra Fosen naturvernforening, Bygdefolk for rovdyr, Naturvernforbundet, Folkeaksjonen for ny rovdyrpolitikk, Fosen reinbeitedistrikt og Nord-Trøndelag Reinsamelag.

Som i rovviltnemndas vedtak åpnes det for kvotefri jakt i Møre og Romsdal, men likevel ikke i kommunene Halsa, Tingvoll, Rindal, Surnadal, gamle Aure og den delen av Sunndal kommune som ligger nord for elva Driva.

Det settes en totalkvote for jakta på elleve dyr, med en hunndyrkvote på fire dyr over ett år. Dette innebærer at nemndas vedtak om størrelse på totalkvoten for jakt i områder uten mål om yngling opprettholdes, mens det ikke åpnes for jakt i områder som er prioritert til yngling av gaupe i forvaltningsplanen.

Kvoten fordeles slik at det kan skytes en gaupe i kvoteområde 3 (Oppdal og Rennebu kommuner), fem gauper i kvoteområde 10 og 11 (Snåsa, øst for E6), hele Røyrvik og Lierne, samt Namsskogan og Grong kommuner øst for E6, og fem gauper i kvotejaktsområde 15 (Fosenhalvøya, inkludert hele Namdalseid kommune og de deler av Namsos kommune som ligger sør for Namsenfjorden og vest for Løgnin).

Hunndyrkvoten gjelder i de områdene der det åpnes for jakt med kvote. Det gis ingen reservekvote. Tildelte gauper kan ikke flyttes fra ett kvotejaktsområde til et annet, men det skal gjøres unntak fra dette i tilfelle overskyting i et kvotejaktsområde. Kvotejaktsområder kan ikke slås sammen under jakta.

Departementet viser til at forvaltningsregion 6 ligger under det nasjonalt fastsatte regionale målet for gaupe. En effektuering av nemndas kvote vil høyst sannsynlig medføre en ytterligere bestandsreduksjon i regionen og innebære en stor sannsynlighet for at det nasjonalt fastsatte bestandsmålet i regionen ikke nås etter årets yngling. Av hensyn til beitenæringen har departementet opprettholdt nemndas vedtak om totalkvoten i områder som ikke er prioritert som yngleområder.