En mann fra Kristiansund er i Nordmøre tingrett dømt tilbetinget fengsel for blant annet fyllekjøring. Han får heller aldri kjøre biligjen.

I slutten av mai 2013 drakk mannen, som er i begynnelsen av 30-åra, alkohol etter åha kjørt bilen ut av vegen på riksveg 70 i Tingvill kommune. Bilen fikk storeskader og var ikke kjørbar etter hendelsen, og mannen måtte dermed forstå atkjøringen kunne medføre politietterforskning.

I desember i fjor kjørte han bil i Kristiansund, til trossfor at han var påvirket av både alkohol og amfetamin. Blodprøve viste 2,76promille og påvirkning.

Også i januar i år kjørte han bil i byen i alkoholpåvirkettilstand, da med 2,75 i promille.

Han hadde ikke førerkort for bil ved noen av disse anledningene, ettersom det blebeslaglagt av politiet 10. mai 2013.

Mannen er også tidligere straffet for flere forhold, blantannet kjøring i påvirket tilstand, noe som ble vektlagt i skjerpende retning av tingretten.Dette medførte også at han nå ble idømt tap av førerretten for alltid.  Også at han hadde svært høy promille ved beggenledninger, samt at han kjørte på en svært trafikkert veg, var skjerpende fordommen.

Det ble regnet som formildende at mannen tilsto.

Han ble dømt til 60 dagers fengsel. Straffen ble utsatt medden betingelsen at han følger et program mot ruspåvirket kjøring. Prøvetidenble satt til to år.

Han må også betale en bot på 20.000 kroner.