Surnadal IL fotball stresser ikke med å rykke opp til 3. divisjon. Klubbens primære mål er å bygge et godt lag for framtida. Trener Webjørn Holten ønsker et lag som er så godt når det rykker opp at det etablerer seg i toppen av tredjedivisjon. Årets stall er meget ung. Likevel viser laget seg fram og slår antatt bedre lag. Nylig slo de erkerival Sunndal som er en divisjon høgere i seriesystemet, og det med sju juniorer på banen.

– På vårt beste er vi langt bedre enn tredjedivisjonslagene. Det vi trenger er å etablere spillet på et så høgt nivå i hver kamp, sier Webjørn Holten.

Derfor ønsker han og klubben å bruke tid på å få det til. Om det betyr to sesonger i fjerde før opprykk får så være. Skjønt forventningene ligger der. Ikke minst hos publikum. Tre seire på rad mot tredjedivisjonsklubber og avansement i cupen på bekostning av to tredjedivisjonsklubber får fansen til å tenke opprykk allerede i år.

– Rykker vi opp allerede i år er det en bonus. Men jeg forstår det er forventninger til oss, sier Holten.

Han gjentar det er tøffere å rykke opp fra fjerde til tredje enn å berge plassen i tredje, men erkjenner at de unge spillerne overrasker med sin modenhet. Roy Bolme, som igjen er å finne i angrepet etter en pause hos Dalguten, og Blekkenbrødrene er de eldre og erfarne på laget. Men Holten sier flere av unggutta har vært med så lenge de er erfarne de også. Han nevner Stein Todalshaug, Simen Engdal, Bjørnar Dalsegg Sæter og Håkon Bredesen blant dem. I tillegg kommer unge spillere som Andreas Dalsegg Sæter og nyervervet Ørjan Nes Haugen og spiller som de har all verdens erfaring.

– Mange av de unge spillerne er ferdighetsmessig erfarne og de tørr å stikke hodet fram og ta ansvar, noe vi også trener mye på, sier Holten.

Får favorittstempel

Hvor gode de egentlig er får de svar på i første seriekamp mot KFK mandag kveld.

Kristiansundsklubben erklærte seg sjøl som opprykksfavoritter ganske tidlig. Ubekrefta meldinger går også ut på at klubben har bestilt opprykksdresser, men etter Surnadal IL sin imponerende seiersrekke de siste kampene har pipa fått en litt annen lyd i KFK.

– Nå passer de på å holde oss som favoritter til opprykk. Kanskje for å skyve presset over på oss, sier daglig leder Øystein Hjelle Bondhus i Surnadal IL.

Interesse for laget

Mye av jobben til Bondhus i idrettslaget er tilrettelegging for A-laget i fotball. Akkurat nå betyr det å administrere salg av gullkort. Inngang og gratis kaffe på alle heimekamper også cupkamper fås på gullbilletten. Bondhus tror den rabatterte billetten kan selge. Laget har i motsetning til det mange skulle tro, opplevd større oppslutning om laget og oppmøte på Syltøran i år enn i fjor.