Rovviltnemnden i Norge har sent brev til klima- og miljøminister Tine Sundtoft der de ber om at det skytes mer rovdyr for, slik nemndene ser det, holde rovdyrtallet på et akseptabelt nivå og unngå konflikter med beitedyr og tamrein.

Rovviltnemndene lister 23 tiltak de mener er fornuftige for å holde rovdyrbestanden nede. WWF, Naturvernforbundet og Foreningen våre rovdyr mener tiltakene grenser til utryddingspolitikk og ber ministeren se bort fra brevet når de skal forme rovdyrpolitikken.

- Mange av forslagene er dyreetisk uforsvarlig og direkte kunnskapsløse i forhold til rovdyras biologi. En Sp-styrt rovviltforvaltning fører oss hundre år bakover, tilbake til rovdyrbekjempelsens tid. Dette er skammelig, og avdekker et natursyn som ikke er forenelig med moderne og kunnskapsbasert naturforvaltning. Ett eksempel er kravpunkt om å jakte bjørn til 1. november, lenge etter at bjørnen har gått i hi. Hijakt på bjørn ble avskaffet i 1932! Et annet forslag er å starte jervejakta mens ungene enda er avhengige av tispa, noe som kan medføre en smertefull død for uerfarne små jervevalper, sier Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet i en kommentar.

- Man kan kanskje ikke forvente annet enn at et rovdyrfiendtlig Sp framfører slike krav, men at rovdyrforvaltningen, som presumtivt skal være kunnskapsbasert, krever det samme er ufattelig, sier Håpnes.