De elleve ansatte ved Letthus AS i Rindal låser dørene for godt når de går heim fra jobb i dag. Da må de ut å søke seg andre jobber. Letthus AS er begjært konkurs.

– Vi fikk en svikt i markedet på høsten i fjor som ga minusresultat. Eierne var ikke villig til å gå inn med mer midler og da måtte styret begjære konkurs, sier daglig leder Even Børset Bolme.

Tilhengerprodusenten Tysse AS eier Letthus 100 prosent. Verken daglig leder eller styreleder i Tysse har vært tilgjengelig for kommentar.

Letthus Rindal AS har vært en norsk produsent av mobile hvile- og spisebrakker, fiberskjøtningsvogner, sanitærvogner, dusjbrakker, asbestvogner, toalettkabiner, telekabiner, telehytter, kontor og spiserom.

Regnskapstallene viser også en bra omsetningsøkning de siste åra, men ikke god nok til å sikre overskudd i 2012. Selskapets regnskap slik det leses på proff.no viser tre år med underskudd de siste fire åra.

– Foruten Letthus er det en annen norsk produsent, men så importeres det liknende produkt fra utlandet, og da kan vi ikke konkurrere på pris, sier Bolme.

De elleve ansatte som mister jobben går ut i et arbeidsmarked i Rindal uten arbeidsledighet, så det kan finnes muligheter for ny jobb.

– Sjøl flytter jeg til Fredrikstad. Hva jeg vil gjøre videre vet jeg ikke ennå, sier Bolme.

Bostyrer er advokat Tina Lundemo.