Det ser ikke ut til å bli noe godt år for dem som liker å plukke blåbær og tyttebær. Multer derimot, er det mye av i fjellet. Driva har fått tips fra flere steder i leserkretsen der det rapporteres om et multeår godt over det normale.

Roger Dalsegg fra Raudsand har funnet sitt eget multeeldorado. De siste dagene har han vandret med multespann i Folldalen, og kan fortelle om mye bær.

– Jeg har nok plukket rundt femti liter så langt i sommer. Bare i løpet av de to siste dagene er det blitt over tjue liter. Det er ikke mange multeplukkere å se i fjellet. Det er synd, for det er nok bær til alle. Mange steder begynner det å haste. Bæra ryr sund mellom fingrene. Men det går nok bra å plukke også i neste uke. Det er også mye kart å se.

– Hva er årsaken til at en nessetgjelding kjører til Folldalen for å plukke multer?

– Det var onkelen min og far min som dro meg med da jeg var guttunge. Siden har jeg vært her så godt som hvert eneste år. Det var ikke noe toppår i fjor, men jeg plukket da 69 liter.

– Alt går til syltetøy?

– Ja vi bruker 200 gram sukker per kilo bær. Gir det et oppkok for å drepe alle bakterier og får kjempeflott syltetøy. Jeg håper mange kommer seg ut de nærmeste dagene. Det er mye bær i fjellet de fleste stedene rundt om i distriktet, sier Dalsegg.