En hel buss med rindalinger inntok torsdag Sunndalsøra. Det var 40 spreke rindalinger som ville bli mer kjent med Sunndal kommune som satt i bussen. Rindal pensjonistlag arrangerte turen.

Kasserer Olav Helgetun og turleder Anne Grismo gikk i spissen for turfølget da de ankom Leikvin.

– Nå har vi vært på Sunndalsøra en stund, og så har vi kjørt hit til Leikvin for å se på museet. Etterpå skal vi på Vangshaugen, og der skal vi spise middag. forteller Grismo til Driva.

Pensjonistgjengen startet tidlig på morgenen for å mest mulig ut av dagen. De kjørte fra Rindal klokka åtte om morgenen, og etter Vangshaugen skulle de kjøre til Gjøra og stoppe der, før turen skulle gå videre om Nerskogen og heim igjen til Rindal.

På Leikvin var det museumsbestyrer Jarle Stavik som tok i mot følget. Museet er åpent hver dag på sommeren:

– Vi er nå helt på tampen av sesongen som varer fra 15. juni til 15. august, sier han til Driva. Museet tar imot grupper av pensjonister, skoleklasser og flere ved etterspørsel.

Det var en blid og spent gjeng med pensjonister som lyttet til det Stavik fortalte.

Bussjåfør Kjell Bråten synes det er kjekt å kjøre på tur med sprekingene:

– Dette er tredje året jeg kjører på tur med dem. Vi har vært i Östersund i Sverige, og i Selbu og i fjor var vi i Malvik, der vi hadde gaid. Det er en fin gjeng! De er spesielt interesserte i museum og vil gjerne besøke mye av det. De er veldig flinke til å legge opp turene og bestemme sjøl hva de skal gjøre. De bruker tid og ressurser på dette og gjør det på en profesjonell måte, sa han til Driva.