Styreleder Bergsvein Brøske i Trollheimstunnelen sitter også i styret for Nordmørsoperaen. Slik sett er fylkespolitikeren fra Sp i Surnadal programforpliktet til å være for opera i Kristiansund. Han kommer til å være inhabil i avstemningen, men mener det bør bevilges penger til opera, noe han også ga uttrykk for i generelle vendinger fylkestinget i en sak forut for avstemningen for eller i mot opera.

Dette fikk Frank Sve (Frp) til å reagere, og lure på hvorfor ingen på Indre Nordmøre står opp for todalsfjordforbindelsen. Sve mener opera til 400 millioner kroner skyver bru over todalsfjorden minst 30 år inn i framtida.

- Det går å ha to tanker i hodet samtidig. Opera på Nordmøre har ligget i kortene lenge. Uansett om vi bevilger penger til opera eller ikke, ser framtidsbildet for mange fylkeskommunale prosjekter, inkludert bru, skole og samferdsel vanskelig ut, sier Bergsvein Brøske.

Brøske viser til at fylkeskommunen har investert i kulturbygg både i Ålesund og Molde i trange tider og fått det til og at Nordmøre nå står for tur.

- Så bruker Sve penger der han vil, så som ekstra ferje til Aukra, også det med konsekvenser for andre bevilgninger, sier Brøske.