Kommunestyret diskuterer onsdag intensjonsavtalen mellom Sunndal og Nesset. Kommunestyret er oppfordret til å komme med innspill til det videre arbeidet med intensjonsavtalen.

Erling Outzen (SV) har lagt fram forslag om at kommunestyret skal holde fast ved navnet Sunndal - uansett om det blir sammenslåing med Nesset kommune, om det blir visse grensejusteringer i forhold til nabokommunene, eller om Sunndal kommune skal fortsette med sine nåværende grenser.

Han understreker at sunndalingene har en sterk identitet.

- Dette må en ikke skusle bort. Det er gull verd.

Outzen har ikke lagt skjul på at han er imot å slå Sunndal sammen med andre kommuner. Hovedgrunnen er forsvaret av lokaldemokratiet, SV-politikeren ønsker ikke større avstand mellom styrende og styrte.

I forslaget tar han til orde for at kommunestyret skal holde antallet kommunestyrerepresentanter omtrent på samme nivå som dagens nivå i de to kommunene ved en eventuell sammenslåing. Dermed mener han antall representanter i en eventuelt sammenslått kommune Sunndal og Nesset må være minst 45.

Til slutt understreker han at avtaleteksten må formuleres på en konkret, saklig og nøytral måte. Han viser til det han omtaler som påstander av argumenterende karakter i forslaget til intensjonsavtale mellom de to kommunene.

- Kommunen kan ikke sende ut et skriv som er argumenterende for det ene forslaget. Det som sendes ut til husstandene skal være ren informasjon, ikke argumentasjon.