Som det har stått å lese i Driva tidligere vant Idun Røen Drømmestipendet på vårparten i år – sammen med 99 andre i kategorier som kunst, musikk og andre ting – vinner kr 10.000 på hver.

Pengene kan brukes til innkjøp av tegnesaker, et fotoapparat, til et nytt musikkinstrument - eller annet en kan ha bruk for til å utøve sin kunst.

Med Drømmestipendet trodde Idun Røen at hun hadde oppnådd det aller ypperste som er mulig å oppnå for ei i hennes alder som går med en drøm om engang i framtida å kunne leve av å være serietegner.

Så viste det seg at vinnerne av Drømmestipendet hadde gått videre til en ny konkurranse, nemlig muligheten til å vinne Drømmetreffet.

Bare én av de 100 drømmestipendvinnerne kan vinne Drømmetreffet – og denne gangen ble det Idun.

Tegnelærer Inga Dalsegg tok Idun med på en helt utrolig tur til Oslo, der hun blant annet fikk møte serietegner Tomas Drefvelin (Rex Rudi og 20 MG drefvelin) og vist ham noe av sin tegneseriekunst.

Tilbakemeldingene var overveldende for en ung tegner, og ga virkelig troen på at drømmen kan bli virkelighet i framtida.

Drefvelin fikset også på eget initiativ så Idun har livstidsrabatt ved Torso Vulkan kunstartikler.

– Så da ble det kanskje litt shopping også?

– Ja, det var ikke fritt, humrer hun fornøyd.

Og siden Torso Vulkan har en godt utbygd nettbutikk også, får Idun benyttet seg av rabatten gjennom å handle på nett.

Når en bor i Surnadal kan det være greit å slippe turen til Oslo hver gang en skal handle tegneutstyr.

Gode tilbakemeldinger fikk hun også hos redaktørene i Egmont som styrer med Nemi, Lunch og Pondus.

– De sa i hvert fall at de likte det jeg laget, sier hun.

– Hvilke ideer sitter du egentlig på? Er det snakk om enkelttegninger, striper eller lengre historier?

– Det er litt av hvert det. Jeg har blant annet ei historie i hodet som kunne egnet seg godt til ei bok. Noe av det kan brukes til striper, forteller hun.

Hun har også sansen for 20 MG Drefvelin, som er enkelttegninger.

- Jeg liker å lage enkelttegninger der det foregår mye, og du kan oppdage nye ting til mer du ser på den.

Ei slik tegning av figuren hun har kalt Kent, viser en kar som prøver å komme i julestemningen, men som ikke lykkes helt. Det blir liksom bare utenpå.

- Hva med jula? Synes du det går litt for vidt med gavehysteri?

- Jeg er elendig på å finne gode julegaver til folk, og får nok litt panikk når jeg sjøl får gaver og skal prøve å gjengjelde dette. Men juletida er koselig uansett da. Jeg kunne gjerne ønsket meg litt snø til jul, men det ser det ikke ut til at vi får, sier hun.

Men å få tilbakemeldinger på at drømmen om å bli serietegner og kunne leve av det kan være innen rekkevidde, er ikke en julegave til å kimse av det heller.