Som tidligere omtalt i Driva etablerer møbel- og interiørkjeden Jysk seg på Sunndalsøra. Arbeidet med å klargjøre lokalet i første etasje i Amfi Sunndal er godt i gang. Allerede er en del lagerinventar på plass i lokalet. Mer kommer tirsdag. Da starter arbeidet med å legge det blå teppegulvet som folk vil kjenne fra andre Jysk-butikker.

Butikken blir på 1150 kvadratmeter, med ytterligere 300 kvadrat lager. Butikken vil få fullt Jysk-sortiment i det L-formede lokalet. Det blir vareutlevering rett fra lageret, mot Østistugata, slik at kundene enkelt kan ta med seg det de har handlet. Det blir flere innganger til lokalet, både inn fra senteret og utenfra.

- Et kraftig løft

Dørene åpnes torsdag 25. august, og åpningen skal markeres med både gode tilbud, kake og festivitas, lover Arne Alexander Andreassen og Lars-Petter Christensen, henholdsvis Store Consept Manager og Development Manager i kjeden.

- Og da henger vi oss på, resten av senteret, og feirer at vi har fått en slik aktør hit, sier senterleder Bergsvein Brøske. Det finnes allerede i dag leietakere i senteret som selger både møbler og interiør - men Brøske er overbevist om at det er rom for alle, og at alle vil tjene på nyetableringen.

- Dette vil være et kraftig løft for Amfi og for hele handelsstedet Sunndal. Det øker helt klart Sunndals attraksjonskraft.

Jysk vil legge beslag på hele den delen av kjøpesenteret som vender mot Kiwi/Europris og gamle Øra skole. Jysk ser for seg å trekke noen av varene ut av lokalet - kan hende hagemøbler, som kjeden selger mye av.

Mix-kiosken flytter til lokalet som tidligere huset Vita, og vil for øvrig ta i bruk området utenfor inngangen mot Sunndal sparebank til uteservering. Bare Sport 1 blir nabo.

Har tro på Sunndal

Jysk-kjeden har lenge vurdert å etablere seg i Sunndal. Da muligheten nå bød seg, slo de til. Christensen sier kjeden er etablert på mange steder av Sunndals størrelse.

- Dette tror vi på, understreker han.

Han anslår at omsetningen i butikken på Sunndalsøra vil ligge på rundt 30 millioner kroner i året. Butikken vil ha fem til åtte ansatte, som vil tilsvare fire årsverk. Det har vært søkt etter butikksjef, selgere og lagermedarbeidere. Interessen for stillingene har vært stor. Jysk tar fortsatt imot søknader fra interesserte.

- Rekrutteringsprosessen tar som regel en del tid, det har både sammenheng med at søkerne har oppsigelsestid og med at vi ønsker å gi våre ansatte solid opplæring, sier Christensen.

Butikken vil ha åpningstider som samsvarer med de andre butikkene i senteret.

Jysk er en internasjonal salgskjede som selger «alt til boligen». I Norge finnes det i dag 84 butikker. Butikken på Sunndalsøra blir kjedens 85.

Ny aktivitet

Med Jysk på plass vil det bli aktivitet i flere lokaler som har stått tomme i Amfi Sunndal en tid. Også Yes! Vi leker er i ferd med å utvide, og tar i bruk nabolokalet som skal fylles med barneklær fra Name It. Butikken åpner i løpet av uka.

Det vil dermed bare stå igjen to ledige butikklokaler i kjøpesenteret på Sunndalsøra - det gamle Watten-lokalet i andre etasje og INC-lokalet på gangbrua. Tidligere har Brøske sagt til Driva at målet er å ha aktivitet i alle lokaler fra senhøsten.