Det var rett før klokka 15.00 tirsdag politiet ble varslet om et grovt tyveri fra en privat bolig i Tredalsvegen i Sunndal, ikke langt fra Tredal skole.

– Innbruddet ble begått mellom klokka 11.45 og 14.30, forteller  politibetjent Solberg.

Det var folk som bor i huset som oppdaget innbruddet og deretter varslet politiet.

Hærverk

Ifølge Solberg har en eller flere ukjente personer tatt seg inn i boligen ved å knuse glasset i en verandadør og deretter enkelt fått vridd opp låsen fra innsida av døra.

Det er stjålet både sølvtøy og smykker fra boligen.

Men i tillegg har noen gått løs på inventaret i boligen og blant annet ødelagt en sofa med kniv, og hentet maling fra et annet rom i huset for så å tømme det ut i stuemøblene.

– Vi har ingen mistanke om hvem som kan stå bak dette, sier Solberg.

Politiet er svært interesserte i tips om observasjoner fra området i det aktuelle tidsrommet. Innbruddet ble begått midt på lyse dagen i et område hvor mange ferdes. Derfor har en håp om at noen kan ha sett noe.

– Vi er spesielt interessert på grunn av måten dette er gjort på. Jeg har aldri vært borti noe slikt som dette, sier Solberg, og legger til:

– Vi er helt avhengige av tips fra publikum i denne saka.

– Noe annet

Etter at innbruddet ble kjent tirsdag var det mange i Sunndal som på sosiale medier ga uttrykk for at de er skremte og føler seg utrygge. Flere trekker fram at det gjennom det siste året har vært meldt om flere innbrudd og forsøk på innbrudd i boliger i Sunndal. I noen av disse sakene har mobile vinningskriminelle stått bak.  Solberg tror ikke det er tilfellet i denne saka.

– Nei, det er neppe såkalt mobile vinningskriminelle som har gjort dette. Dette er noe helt annet, en helt annen type kriminalitet. Vi tror det ligger noe annet bak dette.