Eva Husby ved Føniks vask og rens AS i Surnadal har ad omveger og ved direkte forespørsler fått høre rykter om at surnadalsbedriften skal ta over porteføljen etter konkursrammete Vaskeri Sunndal.

- Vi har ikke tenkt tanken og heller ikke fått forespørsler om noe slikt. Saken er at vi driver på en annen måte enn sunndalsfirmaet og hadde ikke hatt kapasitet til å vaske i så stor skala, sier hun.

Føniks vask og rens henter og leverer også til bedrifter både i Surnadal, Sunndal, Rindal og Halsa, men på langt nær med samme maskinpark som Vaskeri Sunndal. Hovedgeskjeften går imidlertid på renhold og mattesørvis i tillegg til at de driver renseri.

Bedriftene betaler ofte for en totalpakke med renhold, mattesørvis og vindusvask - og i mange tilfeller vask av arbeidstøy i tillegg.

I kommunene er gjerne helseinstitusjonene de største kundene.

- Vi konstaterer nå at små- og mellomstore bedrifter i Sunndal har behov for et vaskeritilbud, og vi får en del forespørsler. Det går mye på om de er nødt til å komme til Surnadal for å levere tøy. Svaret er at - det trenger de ikke. Vi har bil i Sunndal hver tirsdag og ledig kapasitet til å komme innom og hente, sier Husby.

Grunnen til at de er i Sunndal på tirsdager, er at de har eksisterende kunder der fra før, men altså mulighet til å ta på enda mer jobb her.