Politimester Arnstein Nilssen og politiinspektør Ove Brudevoll la frem politiet på Nordmøre sin statistikk mandag ettermiddag. Blant resultatene var det særlig to sett med tall som ble trukket fram. Det første var oversikten over vinningskriminaliteten i fylket, som har gått ned i 2013.

Det andre var narkotikasaker, hvor utviklingen går stikk motsatt: antall narkosaker politiet håndterte i 2013 var steget med hele 42,1 prosent, totalt 712 saker.

Brudevoll sier imidlertid at han neppe tror det skjedde mer narkotikaforbrytelser i 2013 enn årene før, men at økningen skyldes at politiet aktivt har gått inn for å få bukt med narkotika, særlig blant yngre.

- Slik satsning har naturlig nok gjort utslag på statistikken. Om en syttenåring selv blir eller ser venner bli arrestert, vet vi at dette kan ha en avskrekkende virkning, sier Brudevoll.

- Vi pynter ikke på tallene med å arrestere de samme gamle narkomane om igjen og om igjen, resultatet må heller sees i lys av at politiet har rettet spesielt fokus på narkotika, og da særlig blant unge.