Tom Meeks to sønner har en hobby ingen andre på indre Nordmøre driver med. - Vi trenger at det skapes litt blest rundt hoppsporten, sier han. Det er unektelig en litt sær idrett, men samtidig er den utrolig morsom, sier sunndalingen Tom Meek.

Fra helgas RP Cup i Steinkjer - en nasjonal konkurranse med jevnt over 100 deltakere fra hele landet - har hans to sønner Tor Erik Meek og Vegard Meek fine resultater. Tor Erik deltok i klassen RCD og hoppet i K44, og ble nr.13 etter jevn og god hopping både i  lørdagens og søndagens renn. Vegard deltok i ett kretsrenn og fikk med seg 2 pallplasseringer. Han kom også på tredje plass i både kombinertkonkurransen 11-16 år og i spesialhopp i klassen 12 år.

Guttene benyttet også muligheten til noen treningsøkter på snø, som er mangelvare her omkring til tross for kulda.

Helt alene

De to guttene har en helt unik hobby sett i forhold til sine sambygdinger. Det er nemlig ingen som driver med hopping på Sunndalsøra, eller på indre Nordmøre forøvrig. Det skulle Meek, som pendler med guttene til Molde flere ganger i uka for å trene, gjerne sett forandring på.

- Det er vanskelig å skape blest om sporten når det ikke er noen andre enn oss som driver med det her ute, og den hadde nok hatt godt av en skikkelig ildsjel for å skape litt blest om sporten. For fire-fem år siden ble det bygd bakker her på Sunndalsøra var det jeg som tok over "prepping" av bakken, men det varte sjelden lengre enn en dag før den var kjørt ned med spor overalt. Det fungerer ikke om man skal hoppe, da må nesten bakkene være stengt av. Guttene vokste også fort fra bakkene her i Sunndal, så vi søkte mot Molde. Delvis på grunn av miljøet, det er fantastisk der og det er flott for guttene å ha mange å lære av.

Satser

Til tross for at de er ganske alene om det, er det ikke tvil hos familien Meek om at det skal satses på ski og hopping. Pappa Tom har timeplanen for første del av året fullstendig klar:

-Alle helger fra desember til mars er booket, for å si det sånn. Guttene er ambiøse, og viser sterk vilje til å utvikle seg. Det er mengdetrening som gjelder i hopp, og kanskje særlig nå etter den dårlige vinteren vi har hatt i Møre og Romsdal. Det har vært veldig lite snø, så vi henger litt etter resten av landet nå.

Men det er fortsatt vinter, så Meek satser på at snøen snart kommer etter. Det blir også muligheter for plasthopping i sommer.

- Sånn som det har vært til nå, har vi måttet reise ned til Østerdalen, Gudbrandsdalen og deromkring for å finne bra bakker. Det er helt klart mye reising, og det er også en sånn sport hvor man bare må satse hvis man skal være med, men det er som sagt utrolig gøy. Vi prøver hele tiden å skape blest om sporten, for vi trenger flere hoppere på indre Nordmøre, avslutter han.