2014 gir fantastisk lave strømregninger for de fem første som meldte innflytting til Nesset i år. Kommunen vil nemlig, i samarbeid med Nesset kraft, gi dem gratis strøm i et helt år.

Mange kommuner har arbeidet aktivt med sikte på å få ny bosetting i tomme hus. I Nesset ble prosjektet «Folk i alle hus» gjennomført med mål om å selge 10 småbruk. Resultatet ble 15.

Det gikk så bra at vi bestemte oss for å prøve det samme med tomme hus og eneboliger, sier kontaktperson for prosjektet, Hege Jørstad.

Men for å skaffe leietakere, måtte vi ha ei gulrot. I samarbeid med Nesset kraft besluttet kommunen at de fem første som meldte flytting til Nesset skulle få gratis kraft i et år.

I «fase to» av vekstkommuneprogrammet, som er et samarbeid med fylkesmannen i Møre og Romsdal, fikk de fem første som meldte flytting til Nesset en.

De betaler fortsatt elavgift og nettleie, men kraftprisen blir fjernet helt fra og med 1. januar 2014, forklarer faglig leder Knut Arne Vike og økonomisjef Ove Medalen i Nesset Kraft.

Onsdag var flere av de fem innflytterne til stede for offisielt å få overrakt strømavtalen. På den fulle lista over «strømmottakere» er både hjemflyttede og nyinnflyttere, og både Eresfjord, Ranvik og Litauen representert. Dette er de fem heldige:

Bjørn Sandvik, Isabell Bersås Gjøvik, Johnny og Anita Oddvin Hoem, Sipila Rimvydas og Jokubauskas og Aista Gintautas.

Dette er et av mange tiltak som gjøres i Nesset for tiden for å skaffe vekst, sier ordfører Rolf Jonas Hurlen.

Håper er at dere nå vil ta med dere videre at Nesset er en god kommune å bo i, særlig med tanke på skole og oppvekst.

Særlig kjekt synes han det er å se hvem som har kommet til Nesset i forbindelse med boligprosjektet.

Det er ekstra kjekt å se at flere av dere er unge med barn. Det er jo målgruppen vi drømmer om, og det lover veldig godt fremover, sier han og smiler mot Aise og hennes to og et halvt år gamle sønn, Ignas.

Nå håper Nesset kommunen at prosjektet vil fortsette å bære frukter og at flere vil se fordelene vedå bosette seg i en kommune som Nesset.

Det vi kan bidra med er juridisk rådgivning og tilrettelegging for megling med huseier, Jørstad.

Og så kan vi hjelpe til med markedsføringen av «bolig til salgs» på nettsidene våre.