Rundt tjue okser og kalver falt ned i møkkakjelleren da gulvet i fjøset kollapset. 110-sentralen i Møre og Romsdal varslet om hendelsen rett etter klokka 20 onsdag kveld.

Brannmannskaper fra både Sunndal og Surnadal rykket ut til stedet. De fikk etter hvert åpnet en lem, slik at de kunne få møkka og dyrene ut av kjelleren.

110-sentralen melder rett før klokka 21 at brannvesenet på stedet har åpnet lemmen og fått ut cirka ti dyr, tilstanden deres er usikker, sjøl om de tilsynelatende er i god form, ifølge Adresseavisen, som er på stedet. Det er fortsatt mellom ti og femten dyr inne i fjøset.

Ifølge bonde Per Aasprong, som er en av samdriftseierne av fjøset, var det femti dyr i fjøset da gulvet kollapset. Rundt halvparten av dyra falt ned i fraukjelleren.

OPPDATERT: Ifølge 110-sentralen melder brannbefal på stedet nå rett etter klokka 21.30 at de har fått ut 16 dyr fra møkkakjelleren. En okse er bekreftet død. De andre dyra skal være i live. Det skal være seks dyr igjen inne i fjøset.

OPPDATERT: 110-sentralen melder klokka 22.30 at det er seks okser igjen inne i fjøset, alle er i live. Over 20 dyr er tatt ut.

OPPDATERT: Siste oksen ble berget ut av møkkakjelleren klokka 00.15 onsdag kveld. 110-sentralen i fylket berømmer brannvesen og andre som deltok i arbeidet for fantastisk arbeid.

Totalt 24 dyr ble berget ut. En okse døde.