I Bæverfjord har vannet vært borte siden rundt firetiden fredags natt. Årsaken er sannsynligvis ledningsbrudd, sier befalsvakt Gunnar Bøe.

- Vi har folk ute nå som jobber med saken. Vi prøver å få lokalisert bruddet, og har maskinfører klar til vi finner det.

Bøe forklarer at de ved å åpne og stenge slusene hører hvor vannet ikke går. De vet nå at det er brudd et sted mellom Bæverfjord og Sæterbø vassverk.

- Oppover dalen mot øst har de vann, nedover mot vest er det borte.

Også på noen av de mindre vassverkene har det vært litt problemer i natt. Flere elver truer med å gå over sine bredder.

- Statkraft ringte i går og sa at det i elva Surna nærmer seg lignende forhold som under tiårsflom. Det vil vi nok få merke, sier Bøe.

Skade på vei

Det er ikke bare vassverkene som gir de tekniske tjenestene en utfordring denne helga. Det kommer stadig inn meldinger om skader på veiene.

- Vi er i full gang med reparering og utbedring flere steder. Totalt har vi vel åtte til ti mann ute i sving i helga, sier Bøe.

- Dette blir nok en svært hektisk helg for oss.

Opddatering kl. 19:24:

Beboerne i Bæverfjord har nå vært uten vann i hele dag. I lpet av dagen har det kommet to meldinger om situasjonen.Melding 1:

"Det har oppstått et brudd på hovedvassledningen. Kommunen sine folk er no ute for å lokalisere og reparere bruddet. Vi vet ikke hvor lang tid dette kan ta. Abonnenter kan no få tappet vann fra en utekran ved Bæverfjord skole. Kranen står ved hovedinngangen."Melding 2:

"Om ikke bruddet blir lokalisert relativt raskt, må vi avslutte arbeidet for kvelden. Arbeidet vil da bli oppstartet i morgen tidlig. Vatn kan, som tidligere nevnt, hentes ved Bæverfjord skole. Med vennlig hilsen Surnadal kommune."Flere har vært og hentet vann på skolen i Bæverfjord. En de lhar fått tilbake vannet, og det er uvisst hvor mange som fortsatt er foruten.