Siden årtusenskiftet har Ingolf Aarseth i Eidsvåg sørget for at en særdeles fargesprakende himmel på nyttårsaften, til glede for både han, familien og sambygdingene. - Vi må ta forbehold om at været blir bra, men vi gleder oss, sier han. Kanskje ligger det, som i fjor, noen overraskelser på lur i årets show?

Vi venter litt på været, det blåser en del og det skal helst komme litt nedbør før vi kan si noe sikkert. Det er potensielt farlige ting vi styrer med og vi tar ingen sjanser, sier Aarseth.

For det er virkelig ikke småtterier Aarseth håndterer under nyttårsshowet han er blitt så kjent for. I 2011 hadde han for eksempel tillatelse til å sende opp i alt 38 kilo fyrverkeri ved midnatt.

– Vi har liksom lagt oss på et bestemt nivå, som er ganske i overkant av hva folk vanligvis har tilgang på. Vi ønsker å holde bra show, og vi prøver å forbedre oss for hvert år. Det er en glede for meg, i alle fall. Gode tilbakemeldinger tilsier at mange andre også har det slik, sier han.

– Så, blir årets show en forbedring av fjorårets?

– Vi får vente og se, det må jo folk selv bedømme. Sjøl står jeg rett under det hele og styrer, så jeg får ikke sett særlig mye sjøl. Og så hadde vi jo veldig mye overraskelser i fjor, det vet jeg ikke helt om det blir i år. Eller… Han ler hemmelighetsfullt.

– Vi får vente og se om vi finner på noe smart.