Helen Husby venter på å få se Kong Harald og Dronning Sonja når de kommer i mai. Ved langtisdsavdelinga på Surnadal sjukeheim har de forberedt seg på Kongebesøket lenge. De hadde håpet på besøk på institusjonen, men siden det ikke blir noe av håper de på plass i fremste rekke når Kongeparet kommer til Skei.

- Kongebesøket må vi få med oss, det gleder vi oss til, sier Helen Husby og pleier May-Linn Halle.

At kommunen må bruke inntil 300.000 kroner for å få Kongen på besøk bryr de seg lite om. Penger er ikke noe problem for Formannskapet i Surnadal heller. De går enstemmig inn for å bruke litt ekstra når Kongen først kommer på halv annen times besøk.

- Hadde vi fått besøk vært år hadde det stilt seg annerledes, men det er ikke ofte Kongen kommer og da skal vi ha fest. Det blir trivelig, sier Lise Marie Bjerknesli (Sp), til Driva.

Da formannskapet i Surnadal debatterte saken tirsdag var det få om noen motforestillinger, mot å bruke så mye penger. Spørsmål blei stilit om hva som kostet, og hvorfor det kostet så mye, og rådmann Knut Haguen ga de svar han kunne gi.

- Den store utgiftsposten ser ut til å bli frakt av skolebarn til Skei, men mange av kostandene har vært vanskelige å plassere all den tid programmet har vært hemmelig, sier Lise. Marie Bjerknesli.

Kommunestyret får saka til behandling uka før Kongebesøket og sjøl om mange har uttrykt bekymring for kostnaden på sosiale medier, tror hverken ordfører Mons Otnes (Ap) eller Lise Marie Bjerknesli kommunestyret vil snu og si nei til pengebruken.

- Mye av dette er tekniske kostnader, det har vært den del reaksjoner på sosiale medier, men det bryr jeg meg ikke om, dette blir trivelig, sier Lise Marie Bjerknesli til Driva.

- Blir det nei i kommunestyret, blir det i hvertfall mye oppmerksomhet rundt oss, sier Otnes på tk.no.