Skal det arbeides videre for et motorsportsenter på Vinnavoll i Sunndal? Økonomi- og planutvalget får saka til drøfting på tirsdag.

Kommunestyret vedtok i april 2009 reguleringsplanen for motorsportsenteret på Vinnavoll med 14 mot 13 stemmer.

Vedtaket om plangodkjenning ble imidlertid påklaget av flere naboer i området, og fylkesmannen opphevet seinere kommunestyrets vedtak, med henvisning til at "den godkjente reguleringsplan ikke oppfyller krav (...) om at reguleringsplaner skal ha en entydig og forståelig form". Fylkesmannen påpekte at det i støyvurderingen i planen er beskrevet et bestemt maksimalt støynivå, men at det mangler redegjørelse for hvilke tiltak som kan bidra til å få redusert støyen.

Da kommunestyrets vedtak ble opphevet i 2010 hadde planarbeidet kostet kommunen 225.000 kroner i konsulenthonorar, og det var i tillegg brukt mye tid fra kommunens administrasjon. På toppen av dette kom utgifter til arkeologiske utgravinger.

Kommunen gjennomførte i januar i år et møte med tidligere sentrale medlemmer i Sunndal motorsportklubb. Da kom det fram at klubben for tiden er en sovende organisasjon. Klubben har stoppet all aktivitet, også trial, i påvente av at en motorsportbane godkjennes og opparbeides.

- Et motorsportsenter er utvilsomt et godt tiltak som medfører mye positivt, spesielt for ungdom, skriver rådmannen i sin vurdering av saka.

- Det var gode erfaringer med det tidligere trialanlegget på Vinnavoll, og det ville slik vært gunstig å legge et motorsportsenter til Vinnavoll. Men det er et faktum at trange daler med høge fjell har dårlig egnede topografiske forhold for støyende aktiviteter.

Han ber politikerne drøfte vegen videre for motorsportsenteret i Sunndal, og avslutter med å skissere to alternativer:

* Konsulent engasjeres for å fortsette støyutredningene. Mål er å få utarbeidet en reguleringsplan for et motorsportsenter på Vinnavoll som kan bli godkjent. Dette forutsetter at det avsettes 120.000 kroner på neste års budsjett.

* Planene om et motorsportsenter på Vinnavoll skrinlegges. Et klubblokale for motorsportklubben på Håsøran vurderes, sammen med et samarbeid med en motorsportklubb i en nabokommune om bruk av motorsportbane.