Dermed er det klart - landets smarteste tiendeklassinger kommer fra Møre og Romsdal og Halsa! Laget, bestående av Arne Bojer Pedersen, Åsmund Godal Tunheim og Even Hendseth, slo alle de andre lagene ned i støvlene, og kunne lørdag kveld løfte premien høyt i været og glede seg over seieren.

Alle ungdomsskoler i landet har blitt invitert til NRKs store kunnskapskonkurranse for tiendeklassinger. I hvert fylke har distriktskontoret gjennomført innledende runder og lokale finaler for å finne en lokal vinner. Det beste laget fra hvert fylke ble så kvalifisert til den nasjonale finalen. I kveld kjempet lagene fra hvert fylke skulder ved skulder - og tre lag gikk videre til superfinalen.

Driva oppdaterte fortløpende gjennom finalen, som ble sendt direkte på NRK 1 nå i kveld. Slik gikk det:

Innledende runde

Spørsmålskategori 1: Halsa og Møre og Romsdal får tre av fire mulige poeng.

Kategori 2: Fire av fire mulige til laget!

Kategori 3: Møre og Romsdal får full pott igjen, har 11 poeng, og ligger på delt andreplass!

Kategori 4:  Enda en runde med fire av fire mulige poeng - laget holder andreplassen.

Kategori 5: En bom, 18 pong nå - laget faller til tredjeplass.

Kategori 6: Laget fra Halsa fikk full pott - nå er de blant de fem lagene som ligger helt på topp! Alle har nå 22 poeng.

Kategori 7:  Der er Halsa og Møre og Romsdal på topp - helt alene - med 26 poeng! Dette var en vanskelig omgang, med blant annet spørsmål om hvilken fisk en får russisk kaviar fra. "Stør", svarte de unge deltakerne fra Halsa - helt riktig! Neste lag har 25 poeng, og nå er det nest siste runde...

Kategori 8: Nye fire poeng til laget! 29 poeng - og laget har flere poeng enn noen av de andre! Siste kategori i første runde kommer nå...

Kategori 9: Der ble det to bom - Møre og Romsdal har nå 31 poeng, samme sum som Vest-Agder.

Halsa og Møre og Romsdal er klare for superfinalen med 31 av 36 mulige poeng!

- Utrolig deilig å komme videre, det kjennes godt. Utrolig bra!, sier guttene på laget når superfinalebilletten er klar.

Superfinale

- Vi har ikke så veldig lyst til å bli spurt om bil, for det har vi ikke så mye peiling på, forklarer 16-åringene til programlederen innledningsvis i superfinalen.

Nå braker det løs:

Kategori 1: Tre av fire mulige poeng til Halsa/Møre og Romsdal - samme sum som de andre lagene, fra Nord-Trøndelag og Vest-Agder.

Kategori 2: En vanskelig omgang - alle lagene fikk ett poeng nå, og står med fire poeng totalt.

Kategori 3: Nord-Trøndelag gikk glipp av ett poeng, mens de to andre lagene fikk full pott her, og har åtte poeng totalt.

Kategori 4: Her mistet Halsa to poeng, som Vest-Agder, mens Nord-Trøndelag fikk tre av fire riktige. Nå ligger laget fra Møre og Romsdal likt med de andre, ti poeng nå.

Kategori 5: Enda en vanskelig omgang, Møre og Romsdal fikk ett poeng, og står med elleve poeng, Vest-Agder har samme poengsum - Nord-Trøndelag har nå ti.

Kategori 6: Tre av fire til Halsa - SOM HAR VUNNET!!

- Det føles kjempegodt!!, sier guttene. Som takker foreldrene sine og læreren sin før de løfter prisen høyt i været og slipper jubelen løs.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen og gratulerte laget med fantastisk innsats.