Helsemyndighetene har for tiende gang etterforsket virksomheten til en lege i Sunndal.

Fastlegen er utdannet i Asia, og har gjennom flere år jobbet både som legevaktlege og fastlege i kommunen. Nå får han imidlertid ikke lenger praktisere yrket på samme måte som før.

– Statens helsetilsyn orienterte legen i går om at han ikke lenger kan jobbe som fastlege eller legevaktslege. Hans autorisasjon blir begrenset på en slik måte at han kun kan jobbe som lege i underordnet stilling på sykehus med supervisjon og veiledning fra annen lege, forteller konstituert fylkeslege, Cato Innerdal, til NRK Møre og Romsdal.

Dette er en konsekvens av de tilsynssakene fylkesmannen i Møre og Romsdal har oversendt til helsetilsynet, og et resultat av den vurderingen de har gjort.

- Dette vedtaket er fattet for å gjøre det slik at pasientene ikke blir utsatt for noen risiko, forteller Innerdal.

Fastlegen har blant annet gitt feil blodtrykksmedisiner til en pasient, han har henvist ei ung jente til abort uten at hun var gravid, og han har skrevet ut vanedannende legemidler i større mengder til tross for at det foreligger forhold som tilsier at dette ikke bør gjøres. Han drev også hjerte-/lungeredning på en død person.