Underholdningssjef og artistvert Janne Husby er meget godt fornøyd, når hun sammen med sin assisterende artistvert Kathrin Grepstad, presenterer bandene som skal spille under årets utgave av Norsk laksefestival, som går av stabelen 19.-22. juni i Surnadal. De håper og tror også at folk flest vil sette pris på denne musikken.

– Oppvarmingsband fredagskvelden er vi ikke helt i mål med enda, men hovedband fredag blir i alle fall Plumbo, fastslår Husby.

Lørdagskvelden blir det ikke noe oppvarmingsband, men heller to hovedband, slik som i fjor. Og i år blir dette en miks av norsk og irsk, da det er STAUT og Johnny Logan & friends som skal sørge for topp festivalstemning.

– Alle sa ja med en gang, smiler en fornøyd underholdningssjef. Hun legger til at det jobbes med oppvarmingsband til fredagskvelden, men vil ikke si noe mer om dette foreløpig.

Fornyer

Arrangementet rundt åpning og avslutning er ikke helt klart enda, men Janne regner med dette er i boks i løpet av februar/mars.

– Det blir forresten ny konferansier i år, nemlig Heidi Marie Vestrheim, som blant annet er kjent fra «Julemorgen» på NRK, sier Husby. Vestrheim er en norsk musiker, låtskriver, produsent og har flere ganger jobbet som programleder for NRK Super.

Også i år blir det enkelte nye elementer i festivalen, i tillegg til det kjente og kjære .

– Vi prøver å fornye festivalen litt hvert år, samtidig som vi beholder alt det som gjør dette til en familiefestival, forteller Janne. – Nå jobbes det med å få i stand ulike konkurranser og aktiviteter, og planen så langt er en konkurranse der folk sjøl melder seg på, samt en der vi plukker ut deltakere.

I år blir det utvidet åpningstid på martnadsgata. Fredag og lørdag blir denne åpen til klokka sju om kvelden, og søndag til klokka fem. Tivoliet blir det samme; Bergstrøms Tivoli.

Logan kommer

Seán Patrick Michael Sherrard, kjent under artistnavnet Johnny Logan, er en irsk sanger og komponist, som blant annet har bidratt til tre av Irlands totalt sju seire i Eurovision Song Contest, og er den eneste artisten som har vunnet sangkonkurransen to ganger.

Plumbo er et norsk rockeband som siden 2002 har gitt ut fem album. Plumbo synger på norsk og har tekster med høg folkelig faktor, og deres største- og mest kjente hit er «Møkkamann».

STAUT er ei musikkgruppe fra Valdres, som er kjent for dialektbruken i låtene sine. Bandet har gitt ut tre album, det siste i 2013; «Stugureint».