Politidirektoratet foreslår å plassere politimesteren i det nye politidisrtiktet Møre og Romsdal i Ålesund. Forslaget er ute på høring og det tas en beslutning seinere i år.

Kanskje ikke uventet, men det oppleves nok sikkert som å få slengt kaldt vann i ansiktet på forkjemperne for å få hovedsetet lagt til Kristiansund. Hvor hovedsetet bør ligge har vært gjenstand for kraftig ordveksling mellom de to leirene Ålesund og Kristiansund.

Sunnmøring og fylkesordfører Jon Aasen (Ap) uttalte sammen de aller fleste nordmørspolitikerne, i valgkampen at Kristiansund burde få politimesterstillingen fordi byen trenger flere statlige arbeidsplasser.

Ingar Bøen, en av dem som søker på stillinga til ny politimester, synes det er naturlig at Ålesund blir foreslått som hovedsete. Han ønsker ingen opprivende debatt omkring plasseringen.

- Å plassere hovedsetet i Ålesund stemmer med de kriteriene som ble lagt på forhånd, sier Bøen til NRK.

Dette er de sju som har søkt den nye politimesterstillinga. Av de sju ser Ingar Bøen det som naturlig å bli politimester med kontor i Ålesund.

1. Skjold, Rune (41) M, avsnittsjef, 1367 Snarøya, Norge

2. Bøen, Ingar Olav (56) M, Politimeister, 6018 Ålesund, Norge

3. Brudevoll, Ove (50) M, Sjef for retts- og påtaleenheten/politimesterens faste stedfortreder, 6514 Kristiansund, Norge

4. Ringstad, Håvard (43) M, daglig leder, 6065 Ulsteinvik, Norge

5. Unntatt offentlighet,   M

6. Ødegård, Ole Ingar (46) M, kommuneadvokat i Kristiansund, 6516 Kristiansund, Norge

7.  Aglen, Trond Arne (43) M, administrasjonssjef, 6065 Ulsteinvik, Norge