I fjor høst skrev Driva om ekteparet Berit og Rune Grødal fra Meisingset og deres kamp for å få barna tilbake, etter at barnevernstjenesten i Tingvoll, Sunndal og Nesset hadde overtatt omsorgen for dem.

Det var på bakgrunn av en bekymringsmelding fra skolen barnevernet foretok undersøkelser. De kom fram til at de to barna hadde blitt utsatt for vold, og at de kom til å bli vesentlig skadelidende ved å forbli hos foreldrene. Det ble besluttet at det var nødvendig med akuttplassering utenfor heimen. Samme dag hentet de barna på skolen, uten at foreldrene var varslet.

I oktober fattet fylkesnemnda vedtak om at barnevernet skulle overta omsorgen for barna. Begge skulle plasseres i fosterheim. Foreldre og barn hadde rett til samvær med hverandre seks ganger á fire timer per år.

Begge barna ble først plassert ved et akuttsenter i Trøndelag. Derfra ble det eldste barnet flyttet til en beredskapsheim, deretter en fosterheim. Det yngste barnet ble flyttet fra akuttsenteret til en beredskapsheim, så til et nytt beredskapsheim på grunn av sjukdom. Det ble før dommen ble avsagt i tingretten før helga, arbeidet med å skaffe en fosterheim til henne.