Surnadal/Søya/Todalens damelag i fotball feide all tvil til side. Laget vant overlegent 5-1 heime mot Hødd i den avgjørende opprykkskampen til andre divisjon. Hødd var aldri i nærheten av å klare å ta seieren borte mot Surnadal.

Åtte minutter tok det Surnadal å ta det første steget mot andre divisjon. Da banket heimelaget ballen i mål. Ikke lenge etter sto det 2-0. Før første omgang var over ledet heimelaget 3-0. Hødd kunne bare i teorien og ved hjelp av en skikkelig snuoperasjon vinne.

Sjøl om Hødd prøvde og fikk et lite løft i andre omgang blei det aldre farlig, sjøl om de fikk et mål og reduserte til 1-3. Surnadal rei av stormen og når Hødd satset alt framover skåret Surnadal to ganger på kontring og vant helt fortjent 5-1.

- Hærlig. Vi var så nære i fjor, nå klarte vi det, sier oppmann Heid Snekvik etter kampen.

Da har hun sprutet sjampanje over jentene  som har danset seiersdans med gullballonger i tallet 2 for å markere, tatt lagbilde med lagledelsen og jublet fra hjertet over å ha knust Hødd og vist hvem som er det beste 3. divisjonslaget i Møre og Romsdal, og som fortjener å spille i 2. divisjon neste år.

- Om vi spiller som vi har gjort på det beste i år kommer vi til å klare oss bra i andre, sier Gro Janette Gjørsvik.

Hun ble helt riktig kåret til Surnadals beste og dermed også kampens beste spiller. Hun noterte seg for to mål og to målgivende og var den helt klart mest toneangivende midtbanespilleren.

Hele Surnadallaget skal ha honnør for sin kjempeinnstats i kampen. Det er likevel noen spillere som utmerker seg. Veronica Åsgård i forsvar, Gro Janette Gjørsvik, Thea Holten i angrep og Marit Ingeborg Ansnes sto fram sammen med hardtskytende Ane Mogstad.

Hødd skal ha for at de prøvde og at de aldri ga opp sjøl om sifrene stadig blei værre å værre. Hødd er vant til å spille på kunstgress og hadde nok en liten ulempe på en regnvåt og tung gressmatte på Syltøran stadion, men det til tross var de aldri i nærheten av å true Surnadal.

- Det blir spennende å spille andre divisjon neste år, konstaterer Gro Janette Gjørsvik.

Driva må beklage at den annonserte livesendinga fra kampen ikke kom på lufta. Desverre var det tekniske problemer som ligger utenfor det Driva rår over som var årsak til at webbildene uteble.