- Konsekvensanalysen viser at Raudsand er egnet både for avfallsdeponi i dagen og for et nasjonalt deponi for farlig avfall.

Det var budskapet da styreleder John Strand i Bergmesteren AS Raudsand AS innledet bedriftenes folkemøte i Nessethallen torsdag kveld. Der ble konsekvensutredningen og risiko- og sårbarhetsanalyse i forbindelse med mulig etablering av et deponi for farlig uorganiske avfall gjenomgått. Strand var klar på at en deponi for farlig uorganisk avfall vil gi betydelige skatteinntekter til kommunen, arbeidsplasser og betydelige ringvirkninger for lokalsamfunnet.

- Dette kan være en gyllen mulighet for Raudsand.  Dersom vi får i gang en slik ny industrivirksomhet på Raudsand kan omfanget sammenliken med tidligere tiders gruvedrift.

Strand viste til at det er en kjennsgjerning at det er store terrengskader i området etter tidligere industrivirksomhet. Avfallet har ligget fritt eksponert for være og vind siden 90-tallet.

- Bergmesteren ønsker å ta i bruk kvalitetene Raudsand har og på samme tid få løst eksterende forurensing. Vi ønsker å møte regionale behov.

Styrelederen understreket ny virksomhet må være  økonomisk lønnsom. Strand mener Raudsand kan få et nasjonalt kompetansesenter for avfallsbehandling.

Konsekvensanlaysen er positiv for deponi på Raudsand, fastslår Strand. Han håper det er mulig å få realisert deponiplanene.

Møtet fortsetter utover kvelden med gjenomgang av ulike rapporter.

Bergmesteren opplyser at rapportene som presenteres på møtet gjøres tilgjengelig på deres heimside seinere i kveld.

Seniorrådgiver Jen E. Frøyland Jensen viste til rapporter som sier at et avfallsdeponi kan etableres innenfor gjeldende krav og forskrifter.

Deponiet vil ifølge Siv Sundgot i Norconsult gi rundt 50 faste aberidsplasser på Raudsand. I tillegg kan ringvirkningene gi mange flere arbeidsplasser.