Averøykameratene holdt nullen mot Surnadal i to fulle omganger, men klarte heller ikke å skåre selv i en svært jevn kamp.

Førsteomgangen bød knapt på halvsjanser, mens det ble litt mer spenning foran mål i andre omgang. For eksempel hadde Surnadal en god periode der de spilte seg til flere målsjanser. AK hadde også sine sjanser, men det sto fremdeles 0-0 da dommeren blåste av for full tid.

Det måtte altså ekstraomganger til før heimelaget Surnadal fikk hull på byllen. Stein Todalshaug kom i gjennom og skåret bare et par minutter ut i første ekstraomgang. Resultatet holdt ut omgangen.

I begynnelsen av andre ekstraomgang fikk Surnadal et stormløp mot eget mål, der målvakt Steinar B Ranheim virkelig fikk vise hva han var god for.

Han strakte seg så lang han var for å avverge et skudd helt nede ved stolperota, men måtte gi retur. Han strakte seg minst like langt for å slå den utenfor.

Etter hjørnespark fikk AK en ny skuddsjanse, men Ranheim var i det umulige hjørnet og klarte å slå også denne utenfor.

Averøykameratene fortvilte over forspilte sjanser, og isteden var det heimelaget som gikk i angrep og det var duket for mål fra Dan Blekken.

Spenningen var ikke over. Det gjensto fremdeles en halv ekstraomgang og AK presset frenetisk for redusering.

En meget god Stein Todalshaug spilte seg fri atter en gang, men istedenfor å skyte selv, la han uegoistisk inn til Roy Bolme som kom inn fra venstre og la ballen sikkert forbi AKs målvakt.

Da var i realiteten kampen punktert, men Todalshaug la likevel på til 4-0 i siste minutt av ekstraomgangen.

Surnadal har da tre målskårere med til sammen fire mål, men uten de vanvittige redningene til Steinar Ranheim, hadde vi nok fått en helt annen kamp.

Trener Webjørn Holten ser AK som en ypperlig motstander nå like før seriestart som under hele den ordinære spilletiden klarte å nekte Surnadal å spille på det de kan.

- Men kampen sett under ett, synes jeg vi fortjente å vinne, sier han.

Surnadal er dermed kvalifisert til å spille 1. runde i cupen, og ønskemotstander er sjølsagt Molde heime på Syltøran.