Årets Laksefestival nærmer seg slutten, og som alltid er søndag dagen da vinnerne av billotteriet og det store andeløpet skal trekkes.

I år var det hele 1075 ender som ble sluppet ut i Surna. Men det var langt i fra alle som fikk krysse målstreken. Vinden sto slik at mange ender ble liggende oppe i elva, og aldri kom seg forbi brua ved Brekkøya Camping. Men én and hadde flaks, og dro i fra alle de andre med god margin.

Anden med nummeret 444 tilhørte Svein Settemsdal som nå kan legge til 29 375 kroner til hytteprosjektet han har gående.

- Dette var en hyggelig overraskelse. Det er ikke hver dag man opplever dette, smilte Settemsdal.

Overskuddet av andeløpet vil Surnadal Jeger og Fiskeforening bruke til ulike arrangementer innen friluftsliv og fiskeri for barn og unge.

Vant ny bil

Billotteriet er også en populær utlodning, hvor premien er en splitter ny Volkswagen Up!. Her var det Torill Solem som hadde vinnerloddet. Andrepremien var et gavekort på 5000 kroner, vunnet av Kjetil Sæther.

Etter trekningen ble det avslutningshow, hvor vinnerne av Amfi Talenter, Tone Langli og Vilde Moe fikk opptre på storscenen en siste gang. Dyktige jenter som skapte god stemning, før "Alvin og Troll" rundet av det hele med sitt skuespill for barn.